Roosendaal

Chinees restaurant Vrouwenhof Roosendaal sluit na 33 jaar

chinees restaurant vrouwenhof roosendaal

Foto: collectie West-Brabants Archief

Raymon Mens Raymon Mens

Chinees restaurant Vrouwenhof in Roosendaal sluit binnenkort de deuren. Het bekende restaurant in het karakteristieke pand is op 31 augustus 2022 voor het laatst geopend. Op sociale media regent het reacties van teleurgestelde Roosendalers die ‘de beste Chinees van de stad’ gaan missen.

Het restaurant werd 33 jaar geleden geopend door W. Tjan, die het pand ook in 2015 kocht van de gemeente Roosendaal. Zijn neef Marvin Chan nam het stokje in 2016 over, maar verkoopt het pand nu. Wat er met het karakteristieke landhuis gaat gebeuren, is nog niet helemaal zeker.

Van Chinees restaurant naar kantoorvilla?

“We willen uiteraard al onze gasten ontzettend bedanken voor het vertrouwen van de afgelopen jaren. Zonder u heeft het Restaurant Vrouwenhof niet zo lang kunnen bestaan”, schrijft de eigenaar op de Facebook-pagina van het bedrijf. Daar regent het ook reacties van teleurgestelde gasten.

Chan zegt tegen krant BN DeStem dat het pand verkocht is een aan investeringsmaatschappij. Wat de nieuwe eigenaar met het karakteristieke landhuis gaat doen, is nog niet helemaal zeker. “Waarschijnlijk komen er kantoren in”, zegt de restauranthouder. Het pand is gebouwd in 1790 en heeft een rijke historie. De oorspronkelijke naam was Huis te Roosendaal en er hoorde een enorm landgoed bij. Dat is opgesplitst en in de jaren ’90 door de gemeente ingericht als stadspark, speeltuin en openluchttheater.

vrouwenhof Roosendaal 1900
Het Vrouwenhof rond 1900. (Foto: collectie West-Brabants Archief)

Laatste dag Chinees restaurant Vrouwenhof Roosendaal

Roosendalers kunnen nog tot 31 augustus 2022 terecht bij Chinees restaurant Vrouwenhof. Of uitbater Chan op een andere plaats een restaurant gaat openen? Dat laat hij vooralsnog in het midden.