Roosendaal

ChristenUnie en VLP ontevreden over aanpak veiligheid Boulevard Roosendaal

Het zebrapad bij de Aldi en Action op de Boulevard (foto: ZuidWest Update)

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De ChristenUnie en de VLP zijn ontevreden over de aanpak van de verkeersveiligheid op de Boulevard in Roosendaal. Dat blijkt uit schriftelijke vragen die de partijen stellen aan burgemeester en wethouders. De ChristenUnie en de VLP willen dat de gemeente meer gaat doen dan alleen een zebrapad aanleggen.

Door: Bianca van Vugt

De Roosendaalse partijen ChristenUnie en VLP zijn de verkeersonveiligheid op de Boulevard in Roosendaal beu. Ze vinden dat de gemeente meer moet doen om de veiligheid te verbeteren. Uit hun brief aan burgemeester en wethouders blijkt, dat ze vinden dat ze in herhaling vallen. “Zoals gezegd, we hebben u meermaals verteld, gewaarschuwd en opgeroepen om de verkeersveiligheid van fietsers en voetgangers op de Boulevard te borgen door hiervoor een adequate oplossing te zoeken.”

Meerdere ongelukken en bijna ongelukken

Een ongeluk van donderdag 22 oktober is het meest recente voorbeeld dat de ChristenUnie en de VLP geven. Toen botste een auto op een fietsster, waarna de vrouw naar het ziekenhuis moest. Dat gebeurde op een beruchte plek. “Gisterenmiddag heeft er helaas weer een ongeluk op de Boulevard ter hoogte van de ingang parkeerplaatsen van onder meer de Action en Aldi plaatsgevonden, waarbij een fietsster gewond is geraakt. Afgelopen jaar hebben er helaas al meerdere ongelukken en bijna ongelukken plaatsgevonden,” aldus de partijen.

Wethouder Cees Lok kondigde in mei aan dat er een zebrapad aangelegd zou worden bij de parkeerplaats van de Aldi en Action. Maar volgens de ChristenUnie en de VLP is dat niet genoeg. “We moeten helaas constateren dat de aanleg van een zebrapad tussen een op- en afrit op de Boulevard niet echt veiliger werkt aangezien ook fietsers al fietsende gebruik maken van dit zebrapad,” schrijven ze. “Daarnaast kan gemotoriseerd verkeer vanuit de afrit van de parkeerplaats nog steeds linksaf de Boulevard op rijden waardoor nog steeds onveilige verkeerssituaties zich voordoen.”

Partijen willen resultaten van onderzoek

In mei wist Lok niet of er nog meer gedaan kon worden om de verkeersveiligheid te verbeteren. “Het feit dat hier ook vrachtwagens in en uit moeten, maakt de kwestie gecompliceerder. Op dit moment onderzoeken we nog of en hoe dit fysiek verbeterd kan worden,” zei de wethouder toen. De ChristenUnie en de VLP willen weten wat dat onderzoek heeft opgeleverd en welke extra maatregelen de gemeente gaat nemen.

De partijen zien zelf wel wat in snelheidsremmende maatregelen, zoals drempels. “Tevens zien we dat er nog volop met grote snelheid over de Boulevard wordt gereden waarbij wij denken dat snelheidsbeperkende maatregelen zoals het leggen van drempels een verbetering voor de verkeersveiligheid kunnen zijn.” De ChristenUnie en de VLP willen ook weten of de gemeente Roosendaal contact heeft gehad met Veilig Verkeer Nederland. En als dat nog niet is gebeurd, willen ze graag dat Veilig Verkeer Nederland er alsnog bij wordt betrokken.

Lees ook: Fietsster gewond na aanrijding in Roosendaal

Lees ook: Boulevard in Roosendaal krijgt zebrapad bij Aldi en Action