Roosendaal

ChristenUnie pleit voor veiligere kruisingen op Roosendaalse industrieterreinen

Redactie Redactie

Als het aan de Roosendaalse fractie van de ChristenUnie ligt, wordt er snel iets gedaan aan de verkeersveiligheid op industrieterrein Borchwerf. Een ongeluk van eind december, waarbij een auto op z’n kant belandde, is de druppel voor de partij. “We zijn gefocust op de wijken, maar laten we nu ook eens kijken naar deze gebieden.”

Op donderdag 23 december kwamen op de kruising van Scherpdeel met Rechtzaad twee auto’s met elkaar in botsing. Hoewel een daarvan dus op de zijkant terechtkwam, bleven de bestuurders ongedeerd. Toch had het een stuk slechter af kunnen lopen, volgens fractievoorzitter Karen Suijkerbuijk-Ader. En dat is niet de eerste keer. “Er zijn hier de afgelopen jaren vaker ongelukken gebeurd. Daarom willen we nu graag met Veilig Verkeer Nederland naar de situatie kijken.”

Als je hier aan komt rijden, krijg je al snel het idee dat je lekker door kunt rijden.

Daarom stelt de partij nu raadsvragen. “Op de kruispunten op het industrieterrein gelden de normale voorrangsregels. Toch gaat het nog regelmatig mis.” En ze heeft wel een idee waarom. “Als je hier aan komt rijden, krijg je al snel het idee dat je lekker door kunt rijden.”

De fractievoorzitter heeft zelf al wel wat ideeën hoe de verkeerssituatie verbeterd kan worden. “Ik ben geen verkeersdeskundige. Maar ik denk dat met haaientanden of een verkeersbord al een hoop opgelost kan worden. We zijn nu snel geneigd om te focussen op de binnenstad en de wijken van de gemeente. Laten we dat nu proberen te verbreden naar de industrieterreinen. Dan voorkomen we zoveel mogelijk ongelukken.

Lees ook: Auto belandt op zijkant na botsing in Roosendaal