Roosendaal

ChristenUnie stelt vragen over verkeerssituatie basisschool de Blokwei

Foto: Basisschool de Blokwei

Paul Joachems Paul Joachems

Gerda Testers en Karen Suijkerbuijk-Ader van de ChristenUnie stellen raadsvragen over de verkeerssituatie bij basisschool De Blokwei. Door rioolwerkzaamheden is nu de in- en uitgang aan de Boulevard Antverpia gesloten, hierdoor is het poortje aan de Hulsdonksestraat op dit moment de enige in- en uitgang van de school. Volgens de ChristenUnie levert dit gevaarlijke situaties op.

Door: Paul Joachems

De school heeft al enige tijd de nooduitgang in gebruik genomen. Deze nooduitgang komt uit op het speelveldje in de Hulsdonksestraat bij het fietspad langs de A58. De ouders staan op het speelveldje om hun kinderen van school te halen en steken daarna her en der de drukke Hulsdonksestraat over, zonder daarbij gebruik te maken van het verkeerslicht.

Veilige oversteekplaats

De ChristenUnie stelt: “Dit verkeerslicht staat ter hoogte van de Boulevard Antverpia. Ook de kinderen, die zonder ouders naar school gaan, steken de straat bij dat speelveldje over. Zij volgen namelijk dit (slechte) voorbeeld. Hun ouders gaan er echter van uit dat zij gebruikmaken van de veilige oversteekplaats. Slechts enkelen gaan naar het verkeerslicht een eindje terug. Terwijl dit verkeerslicht speciaal voor de schoolgaande jeugd daar is geplaatst. Daar hebben wij al een keer een melding over gemaakt bij Handhaving.”

Aanpassing verkeerslichten

De fractie van ChristenUnie Roosendaal maakt zich zorgen over de verkeerssituatie rondom de basisschool en vraagt aan de wethouder of deze op de hoogte is van de gevaarlijke situatie in de Hulsdonksestraat. Ook vragen zij of het mogelijk is om een tijdelijk verkeerslicht te plaatsen nabij het speelveldje en het verkeerslicht ter hoogte van de Boulevard Antverpia buiten werking te stellen. Testers en Suijkerbuijk-Ader geven aan dat het stopzetten van het verkeerslicht ook gebeurt tijdens de zomervakantie. “Een tijdelijk verplaatsbaar verkeerslicht geeft toch nog enige bescherming van de schoolgaande kinderen.”

Kiss & Ride

Veel ouders gebruiken de Kiss & Ride parkeerplaats in de Pastoor van Akenstraat. Maar er zijn ook ouders die de parkeerplaats van het “Dhaeze” terrein tegenover de school in de Hulsdonksestraat gebruiken. Dat zorgt dan weer voor gevaarlijke situaties omdat ook deze kinderen de drukke Hulsdonksestraat moeten oversteken. De directeur van de Blokwei heeft ouders op dit parkeergedrag aangesproken.

Overlast van geparkeerde auto’s

De bewoners van de Boulevard Antverpia hebben veel overlast van kerende en dubbel geparkeerde auto’s vlak bij de uitgang van de school. Het speelveldje wordt door de buurt weinig gebruikt. Naar de mening van ChristenUnie Roosendaal zou het beter gebruikt kunnen worden ten dienste van de school. “Is het een optie om dit speelveldje om te bouwen tot een Kiss & Ride-parkeerplaats voor basisschool de Blokwei? En indien dit kan, is het dan ook mogelijk om het verkeerslicht te verplaatsen naar deze plek?” Aldus de fractie van de ChristenUnie Roosendaal.