Roosendaal

Clemens van den Broek (18): ‘Je kunt worden wat je wil!’

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Je kan worden wat je wil. Dat is boodschap van de 18-jarige Clemens van den Broek. Hij is benoemd tot de nieuwe mbo-ambassadeur van onderwijsinstelling Curio.

Toen de Roosendaler zijn mailbox opende en las over de verkiezing, aarzelde hij geen moment. De student sport en recreatie is naar eigen zeggen altijd in voor een uitdaging en won de ambassadeursverkiezing ogenschijnlijk moeiteloos. “Het is heel mooi voor mijn cv. Bovendien ben ik nu het gezicht van Curio en representeer ik alle studenten. Dat vind ik iets heel moois en doe ik met trots”, zegt Clemens.

Challenge

Om de titel te behalen maakt hij posters die hij in zijn school aan de Oostelijke Havendijk ophing. Ook gooide hij hoge ogen met een video waarin hij vertelt waarom hij wilde winnen. Tot slot werd van de drie finalisten een video gemaakt. Omdat de video van Clemens de meeste likes, views en reacties kreeg, won hij de strijd.

Worden wat je wil

“Je kan worden wat je maar wil”, antwoord de student als je vraagt naar zijn boodschap. Het is een duidelijke boodschap voor de wereld, maar met name voor mbo-studenten. “Het maakt niet uit waar je vandaan komt of wat je achtergrond is. Je kan van niets naar iets. Dát wil ik uitstralen.”

Jeugdcriminaliteit

Het zijn geen loze woorden, zo blijkt uit het verleden van de Roosendaler. “Ik heb een verleden in de jeugdcriminaliteit en ik merkte destijds in mijn leefomgeving dat veel jongens en meisjes dachten dat ze toch niks konden bereiken omdat ze het putje van de maatschappij zijn. Ik wil het tegenovergestelde bewijzen!”

Volgende stap

Clemens volgt nu de opleiding medewerker sport en recreatie op niveau twee. Hij start binnenkort in Breda de opleiding voor sociaal werker op niveau vier. Zowel de positieve reacties vanuit zijn omgeving als het winnen van de verkiezing zijn voor hem een teken dat hij op de goede weg is. De volgende stap is de landelijke verkiezing voor mbo ambassadeur.