Bergen op Zoom

Clienten Amarant runnen bedrijfskantine Rabobank

Redactie Redactie

Een aantal cliënten van Amarant gaan de bedrijfskantine runnen van Rabobank ZuidWest Brabant in Bergen op Zoom. Dit initiatief is een onderdeel van het Have a Break-concept waarbij mensen met een beperking hun weg zoeken in de maatschappij. Vandaag was de officiële opening van Have a Break Bergen op Zoom.

Have a Break is een win-winsituatie. Zo krijgen de cliënten dus een kans om hun plek in de maatschappij te zoeken, maar de Bergse vestiging van de Rabobank krijgt weer een levendigere bedrijfskantine. John van Kuijk van Amarant vertelt meer over het concept van Have a Break: “Een groep van tien cliënten werkt in het bankgebouw onder leiding van gekwalificeerde begeleiders van Amarant. Samen verzorgen ze alle werkzaamheden rondom de catering: van de inkoop, bereiding en uitgifte van de lunches tot het afruimen en schoonmaken. Dit concept noemen we Have a Break. Sommigen ontwikkelen zich dusdanig, dat ze een volgende stap in hun carrière kunnen zetten: doorstromen naar een betaalde baan in de catering.”

Een aantal jaar geleden onstond spontaan het Have a Break-concept bij de gemeente Gilze-Rijen. Daar verzorgen cliënten van Amarant nu ook de catering. Vanuit daar is het initiatief ook opgepakt bij andere instanties en bedrijven. Zo ook bij de Roosendaalse vestiging van de Rabobank. Daar beviel het concept zo goed dat er besloten werd om het ook eens in te voeren in Bergen op Zoom.

Bekijk hieronder de reportage:

{webpage_link type=video id=4255}