Geen regio geselecteerd

Clubs uit Roosendaal halen ruim 21.000 euro op met Grote Clubactie

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Lotenverkopers van de Grote Clubactie zijn ook dit jaar weer fanatiek aan de slag gegaan voor hun sport-, cultuur- of hobbyvereniging. Zo ook verenigingen in Roosendaal en zij hebben in totaal € 21.449,- opgehaald.

Stichting Scouting Prinses Irene en sportvereniging Dynamo-Roosendaal waren twee verenigingen die een behoorlijk hoog bedrag hebben binnengehaald met de verkoop van hun loten. Zo was de opbrengst bij de scouting ruim 1600 euro en bij Dynamo zelfs 4000 euro.

Zo’n 225.000 leden gingen in Nederland de straat op om loten te verkopen voor hun club. Gezamenlijk verkochten zij bijna 3 miljoen loten. In de afgelopen drie jaar is de opbrengst uit de Grote Clubactie per club gestegen met gemiddeld 22%. Hieruit blijkt dat de Grote Clubactie voor verenigingen relevanter is dan ooit. Gezamenlijk is er 8,9 miljoen euro opgehaald met 5.500 deelnemende verenigingen.

Voor veel verenigingen is het dus een onmisbare bron van inkomsten. Clubs kunnen met de opbrengst bijvoorbeeld materialen vervangen, het clubhuis onderhouden en activiteiten organiseren. Maar liefst 80% van de opbrengst van de loten gaat direct naar de verenigingen.

De hoofdprijs van de Grote Clubactie bedraagt € 100.000,-. Mensen die dit jaar een lot hebben gekocht, kunnen hun lot checken via lotchecker.clubactie.nl.

 

Foto: Bekendmaking landelijke opbrengst tijdens trekking Grote Clubactie 2017 in Tilburg