Tholen

Coalitie Tholen maakt doorstart, Hilde Moerland nieuwe VVD-wethouder

Hilde Wielaard-Moerland (foto VVD Tholen)

Han Verbeem Han Verbeem

De coalitie van SGP, CU en VVD in de gemeente Tholen maakt een doorstart. De VVD blijft ook na het vertrek van wethouder Frank Hommel, vorige maand, deel uitmaken van de samenwerking. Huidig raadslid Hilde Wielaard-Moerland (52) wordt de nieuwe VVD-wethouder. Tijdens de raadsvergadering van 14 maart wordt ze benoemd.

Formeel moet de Thoolse gemeenteraad nog over haar voordracht stemmen, maar met de meerderheidssteun van de coalitiepartijen is ze van haar benoeming verzekerd. Anco Fase, fractievoorzitter van de VVD, benadrukt het belang van stabiliteit voor de inwoners van Tholen: “Onze inwoners verdienen een stabiele coalitie. Na zorgvuldige overweging en het meewegen van feedback uit de samenleving zijn wij tot de conclusie gekomen om onze samenwerking te continueren. Hilde Moerland heeft de energie en ambitie om de ontstane positie als wethouder in te vullen.”

Constructief

Ook Jaap Hage, fractievoorzitter van de ChristenUnie, reageert verheugd op de voortzetting van de coalitie en kijkt uit naar een constructieve samenwerking met de nieuwe VVD-wethouder. Het bestaande coalitieprogramma blijft ongewijzigd en vormt het uitgangspunt voor de hernieuwde samenwerking gedurende de resterende raadsperiode.

Achtergrond

Hilde Wielaard-Moerland maakt sinds november 2020 deel uit van de VVD-fractie in de Thoolse raad. Volgens de VVD-afdelingswebsite woont ze in Sint-Annaland en is ze opgegroeid in Sint-Maartensdijk en Tholen-Stad. Ze heeft een Hbo-opleiding Management Economie en Recht afgerond en volgde tevens opleidingen binnen het bank- en verzekeringswezen.