Roosendaal

Code verantwoordelijk marktgedrag getekend

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De gemeente Roosendaal en 5 thuiszorgaanbieders stellen fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden centraal bij de inkoop van huishoudelijke hulp. Dat hebben ze samen afgesproken met de ondertekening van de code verantwoordelijk marktgedrag. Samen willen ze voorkomen dat medewerkers en mensen die zorg nodig hebben de dupe worden van teveel nadruk op een zo laag mogelijke prijs.

Wethouder Hugo Polderman heeft donderdag de code ondertekend samen met de bestuurders van Actiefzorg, De Algemene Thuiszorg (DAT), Thuiszorg Matilda Nederland, TWB Thuiszorg met aandacht en Tzorg.

Met de ondertekening van de afspraken bevestigen de partijen dat zij staan voor kwalitatieve zorg voor iedereen die dat nodig heeft en goede arbeidsvoorwaarden voor medewerkers die de zorg ver-lenen.

Wethouder Polderman: “Onze inwoners kunnen rekenen op goede, kwalitatieve ondersteuning thuis. De thuishulpen leveren hiermee een belangrijke bijdrage aan de zelfstandigheid van mensen. Daar-voor verdienen zij het om beloond te worden met een eerlijk loon en goede arbeidsvoorwaarden.”