Oud Gastel

College Halderberge: kopen Veerhuis dient maatschappelijk belang

Het college van de gemeente Halderberge heeft al voorgesteld om het Veerhuis in Oud Gastel te kopen. (foto: Google Streetview)

Herbert Kats Herbert Kats

De gemeente Halderberge wil het Veerhuis in Oud Gastel kopen. De gemeente heeft het eerste recht tot aankoop. Het is de bedoeling dat de raad daar donderdag 14 december een besluit over neemt.

De huidige eigenaar heeft het Veerhuis te koop gezet. Vooral het maatschappelijk belang telt zwaar voor het gemeentebestuur. “Door het Veerhuis aan te kopen kan het aanbod van bewegingsonderwijs gegarandeerd worden en kan er, net als in de andere kernen, een dorpshuisfunctie gefaciliteerd worden.”

Signalen

De gemeente krijgt van gebruikers en verenigingen ‘al enige tijd signalen over het onderhoud van het pand, de verwarming en hoe het bewegingsonderwijs georganiseerd is’. Volgens de informatie van de gemeente is één van de gebruikers al door onenigheid met de huidige exploitant vertrokken.

Invloed

Wethouders Sharona Malfait en Hans Wierikx: “We hebben al meerdere gesprekken gevoerd tussen eigenaar, exploitant en gebruikers. Maar de gemeente heeft nu helaas maar weinig invloed op de ontstane situatie.” Via de aankoop hoopt het college dat ingrijpend te veranderen. “Wij vinden dit erg belangrijk.”

De gebruikers van het Veerhuis worden nog deze week nader geïnformeerd.