Hoogerheide

Complimentje voor mantelzorgers in gemeente Woensdrecht

Close up van jonge handen rond de oude hand van iemand met een loopstok

© Shutterstock

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De gemeente Woensdrecht beloont mantelzorgers ook dit jaar met een mantelzorgcompliment. Dat heeft wethouder Lars van der Beek bekendgemaakt. Alle mantelzorgers die geregistreerd staan ontvangen een VVV-cadeaubon ter waarde van 50 euro.

Mantelzorgers zijn mensen die langdurig zorgen voor een familielid, vriend of kennis. Een mantelzorger is geen beroepskracht, maar zorgt vanuit een persoonlijke band voor iemand. Vaak zien ze zichzelf niet als mantelzorger en vinden het heel normaal om voor iemand te zorgen. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om huishoudelijke hulp, emotionele steun of verzorging.

“Meer dan verdiend”

Wethouder Lars van der Beek denkt dat mantelzorgers het zelf niet beseffen dat zij van grote betekenis zijn in de samenleving. “Als je niet meer alles zelf kunt, is het zo fijn dat je ondersteuning krijgt van iemand die je zo goed kent. Ook als we het hebben over het betaalbaar houden van de zorg, gaat de erkenning en waardering zeker uit naar onze mantelzorgers. Dit compliment is meer dan verdiend.”

Geregistreerd

Het Woensdrechtse mantelzorgcompliment is bedoeld voor mantelzorgers die meer dan 8 uur per week en langer dan 3 maanden meer dan de gebruikelijke zorg verlenen aan iemand die in de gemeente Woensdrecht woont. Alle mantelzorgers die geregistreerd staan bij de Brede Welzijnsinstelling (BWI) krijgen binnenkort bericht om het compliment in november op te halen in één van de dorpskernen.

Mantelzorgers die nog niet geregistreerd staan, kunnen daarvoor nog tot 1 december terecht bij de BWI.