Roosendaal

Concert Ut Ellufde en The Op-Sound: geen carnaval, maar hits uit jaren 60 en 70

Dweilband Ut Ellufde uit Roosendaal

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Dweilband Ut Ellufde uit Roosendaal laat een andere kant van zichzelf zien, tijdens het nieuwjaarsconcert. Samen met de band The Op-Sound brengen ze een middag lang bekende hits uit de jaren 60 en 70 en Amsterdamse meezingers. Zo kunnen de muzikanten laten zien dat ze meer in hun mars hebben dan alleen carnavalsnummers. Het nieuwjaarsconcert van Ut Ellufde en The Op-Sound is op zondag 15 januari in Roosendaal.

In Tullepetaonestad kennen ze Ut Ellufde natuurlijk vooral als dweilband. De carnavalsnummers van Ut Ellufde klinken al 47 jaar in de stad. Voor het nieuwjaarsconcert hebben de 15 leden nog wat versterking gevraagd, dus er spelen extra muzikanten mee. En ze blazen deze keer geen carnavalsmuziek. “Diverse nummers zoals hits van de Beatles, Billy Vaughn, oldies, de Borsicka, Amsterdamse liedjes etcetera,” somt de organisatie het repertoire op.

Ook succes in Duitsland voor Op-Sound

Daarna is het de beurt aan The Op-Sound. Deze jaren 60-band is mede-opgericht door Piet van Trijp, die ook mede-oprichter is van Ut Ellufde. The Op-Sound brengt de evergreens van bijvoorbeeld de Shadows, The Kinks en Chuck Berry. Het belooft een feest van herkenning te worden. “Deze band heeft in 2022 een groots reünie optreden gehad en dit beviel zo goed dat besloten werd om nog enkele keren op te treden,” aldus de organisatie. “Waarbij ze zelfs in Duitsland op het podium hebben gestaan voor een volle zaal en daar de sterren van de hemel hebben gespeeld.”

Het verhaal gaat verder onder de foto.

The Op-Sound uit Roosendaal

Gratis entree en parkeren

Het nieuwjaarsconcert van Ut Ellufde en The Op-Sound is gratis toegankelijk. Het is op zondag 15 januari en begint om 14.00 uur. Het concert wordt gehouden in Wijkcentrum ‘t Dijksteeke, de vaste repetitieplek van Ut Ellufde. ‘t Dijksteeke ligt aan het Dijkcentrum 191 in Roosendaal. Daar kun je ook gratis parkeren.