Hoeven

Consultatiebureau Hoeven splitst op naar Hoeven en Oudenbosch

Foto: Pixabay.

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Het consultatiebureau aan het Constantijn Huygensplein in Hoeven gaat verhuizen. De locatie is namelijk verouderd, en daarom is de GGD op zoek naar nieuwe huisvesting. Deze nieuwe huisvesting voor het inloopspreekuur is gevonden in het nieuwe dorpshuis in de St. Jan de Doperkerk in Hoeven, dat in 2025 haar deuren opent. De afspraken voor vaste contactmomenten verhuist naar het al bestaande consultatiebureau in Oudenbosch.

Ouders met kinderen van nul tot vier jaar kunnen terecht bij het consultatiebureau voor geplande afspraken en voor een spreekuur. Het is voor zowel de gemeente als GGD belangrijk om het consultatiebureau in Hoeven te houden. Vandaar dat het inloopspreekuur verhuist naar het nieuwe multifunctionele dorpshuis. Voor de gezinnen die geen mogelijkheid hebben om naar Oudenbosch te komen, komt maatwerk geeft de GGD aan.

Kwaliteitseisen

De reden van de opsplitsing is omdat het dorpshuis niet aan de juiste eisen voldoet voor een consultatiebureau. Privacy van ouders en kinderen is bijvoorbeeld erg belangrijk, en omdat in het dorpshuis meerdere organisaties zitten is het niet mogelijk om die privacy te garanderen. Mocht het in de toekomst toch mogelijk zijn om zowel het inloopspreekuur als de geplande afspraken in één pand te krijgen, dan wordt er opnieuw gekeken of een volledig consultatiebureau in Hoeven terug kan komen.

Het is nog niet bekend wanneer de verhuizingen plaats gaan vinden. De GGD zal hierover informeren wanneer dit wel bekend is.