Bergen op Zoom

Consument grijpt naast boodschappen: ‘Het is toch belachelijk?!’

Stijn Nooijens Stijn Nooijens

Veel lege schappen en teleurgestelde gezichten. Doordat het werk op verschillende distributiecentrums van Albert Heijn is neergelegd, grijpen veel mensen al dagen mis in de winkels. Dat leidt tot flinke irritatie bij sommige klanten van de supermarkt.

Het verschil van lege schappen is groot onder de filialen. Toch hebben de winkels één ding gemeen: de schappen raken overal steeds leger. Vooral zuivelproducten en verse groentes ontbreken op de dinsdagmorgen bij de Albert Heijn aan het Zonneplein in Bergen op Zoom.

Ontevreden

Het winkelend publiek is niet te spreken over de staking. “Er zijn zeker drie of vier producten die er al dagen niet zijn. Het is toch te gek voor woorden!”, vertelt een winkelede dame geïrriteerd.

Ondanks dat de bezoekers van de supermarkt niet blij zijn dat niet alle producten aanwezig zijn, is er begrip voor de staking. “Volgens mij heeft Albert Heijn genoeg geld, beloon de medewerkers dan ook”, klinkt het voor de uitgang van de winkel.

Nog niet voorbij

Al een aantal dagen grijpen mensen dus naast sommige producten. De medewerkers van de distributiecentrums van Albert Heijn staken, omdat zij een loonsverhoging willen. De reden hiervan is de inflatie. Alles wordt steeds duurder en het personeel krijgt niet meer betaald dan voorheen. De verhoging die ze graag zouden zien is een stijging van 14,3 procent. Bovendien willen de medewerkers niet dat de arbeidsvoorwaarden verslechteren. Albert Heijn wil namelijk de zondagtoeslag verlagen naar 50 procent.

De verwachting is dat steeds meer distributiecentrums het werk neer zullen leggen als de werkgever niet over de brug komt. Het zal voor zowel de werknemers als de consument afwachten worden wat de ontwikkelingen zullen brengen. Eerder kwam de supermarkt met een loonsverhoging van tien procent. Dit voorstel is afgewezen door de vakbond, omdat zij dit te weinig vonden. Het staken gaat voorlopig dus nog door.

Het toiletpapier is ver op in de winkel.
De schappen zijn leeg.