Schijf

Controle door meerdere overheids­instanties op camping De Witte Plas

Afbeelding: Google Street View

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

De aanleiding was, aldus Gemeente Rucphen, om “een zo prettig mogelijke en veilige leefomgeving te bieden, waarbij aandacht is voor kwetsbare bewoners.” Daarom hielden meerdere overheidsorganisatie, waaronder het UWV, dinsdag een controle op camping De Witte Plas in Schijf.

Er is onder meer gecontroleerd op permanente bewoning en openstaande boetes, meldt de gemeente in een persbericht. Tevens werd in- en uitrijdend verkeer gecheckt. De Belastingdienst, Politie en het UWV waren eveneens vertegenwoordigd, onder meer vanwege de aanpak van ondermijning.

Resultaten

Er zijn standplaatsen gecontroleerd en er is met zowel bewoners als bezoekers gesproken. Volgens handhavers van de gemeente is er regelmatig sprake van permanente bewoning. Getallen geeft het persbericht niet.

Er zijn ongeveer 150 voertuigen van bewoners en bezoekers gecontroleerd. Dat leverde 6.800 euro op aan openstaande boetes. Tevens is er op acht auto’s beslag gelegd, waarvan er drie meteen zijn afgevoerd. Bij vijftien voertuigen werd misbruik geconstateerd met buitenlandse kentekens.

Duidelijke reden

Volgens de gemeente moeten de controles van de gezamenlijke overheidsinstanties, die al langere tijd aandacht hebben voor wat er speelt op de camping, bijdragen aan een veiliger en vitaal vakantiepark.