Roosendaal

Controle op Majoppeveld: auto’s zonder kentekenplaten en illegale bewoning

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De gemeente Roosendaal en de politie hebben donderdag samen een controle gehouden op industrieterrein Majoppeveld in Roosendaal. Er stonden veel auto’s op de openbare weg zonder kentekenplaten of zonder geldige APK-keuring. En er werden bedrijfspanden illegaal bewoond. Overtreders zijn gewaarschuwd of hebben een proces-verbaal gekregen.

Door: Bianca van Vugt

Ondernemers met een bedrijf op industrieterrein Majoppeveld in Roosendaal hadden aan de bel getrokken. Ze klaagden over verrommeling en overlast. Reden voor de gemeente Roosendaal en de politie om donderdag samen een grote controle te houden op het industrieterrein. “Het doel van de actie was het terugdringen van de overlast, het verwijderen van autowrakken en andere rommel en het afdwingen van correct nalevingsgedrag van wet- en regelgeving,” zo laat de gemeente weten.

Illegale bewoning van bedrijfspanden

De toezichthouders en agenten vonden een flinke lijst aan overtredingen. De meeste opvallende zijn illegale bewoning in twee bedrijfspanden. Dat is tegen het bestemmingsplan, omdat je in bedrijven niet mag wonen. Maar ook in een bedrijfswoning ging het fout. Daar mag natuurlijk wel iemand wonen, maar hier woonden meerdere arbeidsmigranten en ook dat is tegen het bestemmingsplan.

Er bleek vooral vaak iets loos met geparkeerde auto’s die geparkeerd stonden op de openbare weg. Zo zijn er vier auto’s zonder kentekenplaten verwijderd. En zes bedrijven hadden auto’s buiten staan, waarvan de APK was verlopen of de kentekens geschorst waren. Deze bedrijven hebben een waarschuwing gekregen.

Aanhanger vol zwerfafval

Er stond langs de weg ook een aanhanger, die duidelijk al lang geparkeerd stond. En een aanhanger die vol zat met zwerfafval. Beide aanhangers zijn afgevoerd. Er waren ook meerdere milieuovertredingen, zoals lekkende motorblokken en accu’s die niet in lekbakken waren opgeslagen. Soms was er ook geen brandblusser aanwezig, terwijl dat wel verplicht is.

Er zijn niet overal meteen boetes uitgedeeld. “Vanzelfsprekend krijgen de ondernemers die in overtreding zijn de opdracht om hun zaakjes op orde te brengen,” legt de gemeente uit. “In een aantal gevallen is daarbij al een proces-verbaal opgemaakt.”

Complimenten van ondernemers Majoppeveld

De betrapte ondernemers zullen minder enthousiast zijn, maar andere ondernemers op het Majoppeveld vonden het blijkbaar prima. “Opvallend was dat andere ondernemers de agenten en toezichthouders complimenteerden met de actie,” aldus de gemeente. “Het werd daarbij duidelijk dat de rotzooi en de overlast bij hen een doorn in het oog waren. Ze spraken hun waardering uit voor de ‘opschoning’ van hun industrieterrein.”