Roosendaal

Cool 2B Fit in Roosendaal groot succes: eind september start derde groep

Foto © Nationale Beeldbank

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Het programma Cool 2B Fit is in Roosendaal zo’n groot succes, dat Sportservice Noord-Brabant eind september start met een derde groep. Geïnteresseerde ouders en kinderen van 4 t/m 8 jaar kunnen op maandag 16 september een uurtje proefdraaien.

Cool 2B Fit is een bewezen effectief programma dat op een gezonde manier en met een positieve benadering kinderen en ouders helpt om te werken naar een gezonder gewicht. Kinderen gaan samen sporten en er zijn ouder- en kindbijeenkomsten. Tijdens het programma wordt nauw samengewerkt met een diëtist, psycholoog, kinderfysiotherapeut en sportinstructeur.

BMI daalt

Bij kinderen die het Cool 2B Fit programma volgen daalt het BMI en verbetert de conditie. Daarnaast krijgen de kinderen weer plezier in bewegen, staan ze steviger in hun schoenen en zitten ze beter in hun vel. Ook ouders worden zich door het programma veel bewuster van hoe ze hun kind kunnen helpen bij het maken van een gezondere keuze.

Proefdraaien

Op maandag 16 september kunnen kinderen van 4 t/m 8 jaar met overgewicht en hun ouders een uurtje proefdraaien. Dit vindt plaats van 16.30 tot 17.30 uur in cultuurhuis de Suite aan de Burgerhoutsestraat 23 in Roosendaal. Aanmelden kan via www.cool2bfit.nl/aanmelden