Bergen op Zoom

Corona zorgt voor bijzondere editie PopMonument

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Veel festivals worden of zijn al afgezegd voor dit jaar, maar het Bergse PopMonument is daar een uitzondering op. Het wordt wél een andere editie dan anders, aldus de organisatie. “Kleiner, intiemer en bijzonderder dan ooit.”

Op 21 september openen poppodium Gebouw-T, Het Markiezenhof en de Ontmoetingskerk de deuren voor het publiek van PopMonument 2020. Het festival combineert muziek, cultuur, historie en de prachtige gebouwen die Bergen op Zoom rijk is. “De kracht van PopMonument is om muziekliefhebbers te verrassen met een breed scala aan muziek op meerdere erfgoedlocaties. Dat is precies wat we dit jaar ook gaan doen, alleen dan op gepaste afstand”, legt festivalcoördinator Joep Gudde uit.

Festivalgevoel

Omdat er vanwege corona minder bezoekers aanwezig kunnen zijn, is gekozen voor een andere aanpak. Er zijn drie optredens en bezoekers worden in drie groepen van tachtig maximaal verdeeld. Ze bezoeken om beurten de betreffende locaties, waar de optredende artiesten daarom drie keer een set spelen. Volgens woordvoerder Gudde blijft zo het festivalgevoel intact. Dat wordt bovendien versterkt door de diversiteit in het programma: modern klassiek, een singer-songwriter en een indieband met elektronische invloeden. De laatste twee zijn respectievelijk de Vlaamse Meskerem Mees en Klangstof. De kaartverkoop start op 24 juli om 10.00 uur.

Meer info? Check deze website.