Wouwse Plantage

Coronaproof carnaval: doe-het-zelf-tocht, online lunch en versierwedstrijd

Foto: © Stichting Kindercarnaval de Mastepinne

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De stichting Kindercarnaval de Mastepinne heeft een coronaproof carnavalsprogramma bedacht voor Wouwse Plantage. Inwoners kunnen meedoen aan een doe-het-zelf-tocht, een online lunch met dorpsgenoten en een huizenversierwedstrijd.

Door: Bianca van Vugt

Ook in Wouwse Plantage laten ze corona niet in de weg zitten van carnaval. De stichting Kindercarnaval de Mastepinne wil er zo veel mogelijk gewoon een feest van maken. Daarom bedachten ze een coronaproof carnavalsprogramma voor de inwoners van Mastepinnelaand. Ze kunnen meedoen met een doe-het-zelf-toch, een online lunch en een versierwedstrijd.

Doe Het Zelf Mastepinnekestocht

Gezinnen kunnen in Wouwse Plantage de ‘Doe Het Zelf Mastepinnekestocht’ gaan lopen. Dat kan van zaterdag 30 januari tot en met zondag 7 februari. Bij sommige huizen in het dorp hangt een Mastepin met een quizvraag. Alle Mastepinnen staan aangegeven op een kaart. Deze kaart kun je downloaden op de website van Mastepinnelaand. Je kunt je eigen route kiezen, als je maar zorgt dat je alle 11 letters te pakken krijgt. Want daarmee moet je een woord puzzelen. En het is natuurlijk het leukst als je allemaal verkleed op pad gaat.

Pinse Thuislunch

Op zondag 31 januari kun je meedoen aan de Pinse Thuislunch. Restaurant Kwizien verzorgt deze maaltijd. Als je een lunchpakket hebt besteld via de website, krijg je die ‘s ochtends tussen 11.00 uur en 12.00 uur thuis bezorgd. Via een livestream op internet kun je dan samen met de Prins Erik d’n 1e en zijn gevolg genieten van je carnavalslunch. De pakketten kosten 8,50 euro voor volwassenen en 6,50 voor kinderen.

Het mooiste huis van Mastepinnelaand

Alle inwoners van Wouwse Plantage maken ook nog eens kans op een carnavaleske prijs. Tenminste, als ze meedoen aan de wedstrijd ‘Het mooiste huis van Mastepinnelaand’. Op zaterdag 6 februari lopen leden van de stichting Kindercarnaval de Mastepinne door het dorp om te jureren. Als je kans wilt maken op de hoofdprijs, versier je huis dan met bijvoorbeeld vlaggen, gevelplaten en slingers. Je hoeft je niet aan te melden voor de wedstrijd: de bewoners van de drie mooist versierde huizen krijgen een Mastepinnepakket. “Versier het gek als je zelf wilt,” daagt de stichting uit. “Dat zit wel snor in Wouwse Plantage!”