Roosendaal

Coronasneltesten voor boa’s en agenten overbodig

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Het is niet nodig om coronasneltesten in te kopen voor boa’s en agenten in Roosendaal. Dat antwoordt de gemeente op vragen van de Roosendaalse Lijst. De partij wilde weten hoe groot het ziekteverzuim was onder de hulpverleners. Dat blijkt verwaarloosbaar: 1 boa is uit voorzorg thuis gebleven, 1 agent is ziek geweest, maar werkt al weer en agenten die in quarantaine moesten hebben thuis doorgewerkt.

Door: Bianca van Vugt

De gemeente Roosendaal is niet van plan coronasneltesten in te kopen voor boa’s en agenten. De Roosendaalse Lijst was bang dat er te veel hulpverleners uit voorzorg thuis zouden zitten, terwijl ze niet besmet waren. Maar volgens de gemeente zijn er niet meer ziekmeldingen geweest dan in andere jaren. Daarom wil de gemeente dat de sneltesten beschikbaar blijven voor zorgpersoneel. De gewone testen zijn volgens Roosendaal snel genoeg.

Er is 1 boa uit voorzorg thuis gebleven, omdat die in de buurt was geweest van iemand die positief getest was op het coronavirus. “Er zijn onder de boa’s geen medewerkers die ziek zijn geweest door corona of positief getest tot op heden,” schrijft de gemeente Roosendaal aan Roosendaalse Lijst.

Bij de politie is er wel iemand besmet geraakt, maar die medewerker is al weer aan het werk. “Daarnaast zijn er bij de politie een aantal medewerkers in quarantaine geweest, maar deze medewerkers waren in de gelegenheid om thuis te werken (opnemen van aangiftes, horen van getuigen, administratief werk),” aldus Roosendaal. Volgens de gemeente is corona op dit moment nauwelijks van invloed op de capaciteit van de boa’s en de politie.

Lees ook: Roosendaalse Lijst wil coronasneltesten voor boa’s en agenten