Huijbergen

Coronavirus legt West-Brabantse horeca stil: ‘Klanten waren coulant’

Maarten Elst Maarten Elst

De klanten van het Huijbergse eetcafé De Kroon reageerden zondag coulant op de onverwachte, verplichte sluiting vanwege het coronavirus. Volgens uitbater Yolanda Ots verlieten de klanten het café even na zes uur, meteen na hun laatste hap of slok.

Wie zondag nog een biertje in een West-Brabants café wilde drinken, moest snel zijn. Om zes uur ‘s avonds, een halfuur na de persconferentie van ministers Slob (Onderwijs & Media) en Bruins (Medische Zorg & Sport), werden alle horecagelegenheden in Nederland gesloten vanwege het coronavirus. In het Huijbergse eetcafé De Kroon reageerden de klanten volgens uitbaatster Yolanda Ots coulant en verlieten ze na hun laatste hap of slok even na zes uur het Huijbergse café.

“De kroeg zat helemaal vol. Iedereen keek naar tv en zag het nieuws voorbijkomen”, vertelt Ots. “Mensen hadden net eten besteld, dat kan je moeilijk zomaar ineens van tafel halen. Uiteindelijk is het wel gelukt. Niet om zes uur natuurlijk, dat was te kort dag, maar niet veel later liep de laatste klant naar buiten.”

Ots zag dat de politie vanuit de auto meerdere malen controleerde of het Huijbergse café haar deuren al had gesloten. De uitbaatster van De Kroon, aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Horeca, hoopt op een compensatie vanuit de overheid vanwege de misgelopen inkomsten.