Roosendaal

Corrie (26) uit Roosendaal sluit Miss Beauty-verkiezing af als ‘first runner-up’ 

Maarten Elst Maarten Elst

Normaal zit de 26-jarige Corrie van Leerzem uit Roosendaal tussen de varkenssnuitjes op de boerderij waar ze werkt. Begin 2020 besloot ze uit haar comfort zone te stappen: ze gaf zich op voor Miss Beauty of Noord-Brabant. Een traject van zes weken werd uiteindelijk – door het coronavirus – een traject van ruim één jaar. Afgelopen weekend sloot ze de periode af als ‘first runner-up’ (tweede plaats) en mag ze zich ook Miss Charity noemen.

Normaal gesproken duurt het traject rondom Miss Beauty zo’n zes weken, voor Corrie van Leerzem en de andere missen duurde het ruim een jaar. Ik had me voor het traject van 2020 opgegeven, omdat ik het als een kans zag om een keer iets anders te doen dan wat ik normaal doe, zo vertelt Corrie daags na afloop van de missverkiezing 

Bucketlist 

Het was bij mij ook echt wel een punt op mijn bucketlist die ik graag wilde afstrepen. Bij het opgeven was ik 25 jaar. Je kan tot je 27ste meedoen. Het was voor mij het moment om mee te doen”, vertelt de Roosendaalse. 

De Miss Beauty-verkiezing begon voor Corrie en de andere missen met een voorstelronde. (© John Vermeeren)

De beautywereld was voor Corrie tot voor kort een ver-van-mijn-bed-show. Als boerin zit ze dan ook veel liever tussen de varkens dan tussen de eyeliners. Haar omgeving reageerde daarom ook verrast toen ze aankondigde dat ze meedeed aan de Miss Beauty-verkiezing. Juist omdat ik uit de agrarische sector kom, vind ik het fijn om zo te laten zien dat mensen eigenlijk niet in hokjes te plaatsen zijn en dat je dit soort kansen altijd moet aangrijpen, aldus Corrie.

Jaar vol verrassingen 

We hebben een jaar lang hard naar het moment van de finale toegewerkt. Zo kregen we bijvoorbeeld les over het gebruik van social media en kregen we tips over uiterlijke verzorging zoals make-up en haar“, blikt Corrie terug. “We werden klaargestoomd tot het zijn van een echte Miss Beauty.”

Ondanks de coronacrisis konden de kandidaten af en toe samenkomen. Zo mochten ze bijvoorbeeld naar haarsalon BeauXX in Rijen en hebben ze een dag lang training gehad bij Black & White Kafe in Breda.

“Bijzonder moment”

De liveshow is twee weken geleden opgenomen in Studio Hellenbrand in het Limburgse Brunssum. “Hier hebben we de voorstelronde, lingerieronde, galajurk en hashtagronde opgenomen. Dat was best een bijzonder moment. Eindelijk kon ik de jurk aantrekken die al een jaar in de kast heeft gehangen, aldus Corrie.

Corrie van Leerzem in galajurk tijdens de finale van Miss Beauty Noord-Brabant. (© John Vermeeren)

De uitslag van de finale volgde afgelopen weekend. Corrie eindigde als first runner-up achter de winnaressen Kim van Soesbergen uit Breda (Miss Beauty Noord-Brabanten Anne Loerakker uit Uden (Miss Intercontinental). De 19-jarige Nikki van Laar uit Waspik is Miss Teen van Noord-Brabant geworden“Ik ga ze steunen tijdens de landelijke verkiezingen. Het was een gezellige groep meiden, Nederland verdient een Noord-Brabantse winnares”, lacht Corrie.

Miss Charity

Naast de tweede plaats is Corrie ook verkozen tot Miss CharityIk heb vier jaar geleden de Alpe d’HuZes gelopen. Het voelde toen zo goed om voor een ander geld op te halen dat ik dit weer wilde doen, zo zegt ze.

Ik heb tijdens mijn Miss Beauty periode een aantal acties opgezet. Zo heb ik bij verschillende supermarkten in Bergen op Zoom, Roosendaal en Etten-Leur een emballagebox neer mogen zetten zodat klanten hun statiegeld konden doneren. Hier ben ik ze heel erg dankbaar voor, want zonder hen was het niet gelukt, zo zegt Corrie.

Corrie van Leerzem is helemaal in haar element tussen de varkens. (©ZuidWest Update)

Ook haalde de Roosendaalse een behoorlijk bedrag binnen met een wijnflessenactie dankzij de Sligro in Roosendaal. In totaal haalde Corrie 2.351 euro op voor de LINDA.Foundation. Alle missen samen zamelden een bedrag van 12.054 in. “Hier kunnen we veel Brabantse kindjes blij mee maken”, glundert de Roosendaalse Miss Charity.

Twee werelden 

Ook ben ik Amanda van der Meulen en Priscilla Dekkers ontzettend dankbaar dat zij dit zo goed op poten hebben gezet. Ze hebben ervoor gezorgd dat dit ondanks alle tegenslagen van de coronacrisis een onvergetelijke tijd is geworden”, vervolgt Corrie. “Ik ben enorm blij dat ik deze stap gezet heb en dit heb mogen beleven. De agrarische sector is en blijft mijn passie, maar het was een geweldige ervaring om eens even in de beauty wereld te mogen rondsnuffelen.

Kijk hier het interview met Corrie van Leerzem aan het begin van haar Miss-traject terug: