Bergen op Zoom

Crowdfunding voor bestolen goede doelen-koffiebus

Redactie Redactie

Paul Peeman, beter bekend als het Fietsboerke uit Bergen op Zoom, is bestolen. De 50-jarige Bergenaar is beroofd van maar liefst zeven van zijn tien koffiemachines. Daarnaast zijn ook een vriezer, koelkast en bakplaat gejat.

De garagebox waarin de apparaten opgeslagen lagen, is opengebroken. “De inbrekers hebben eerst met bruut geweld op het dak ingeslagen met een hakbijl. Via dit gat hebben de inbrekers gekeken wat er allemaal in de box te vinden was. Vervolgens hebben ze het hangslot van de garage opengebroken”, zegt Peeman. 

Arbeidsongeschikt

Peeman heeft geen vaste baan, omdat hij arbeidsongeschikt is. “Ik ben zelf voor 80% afgekeurd, dus ik kan niet meer werken.’’ Hij heeft er toen voor gekozen om zijn tijd te besteden aan de verkoop van koffie. “Ik verveel me eigen rot thuis en ik ga niet achter de geraniums zitten.” Peeman heeft veel geld uitgegeven aan de acht koffiemachines. “Ik heb hier al mijn hard verdiende centen in gestoken.” De koffieverkoper is er kapot van, zegt hij.

Goede doelen

Peeman vindt het vooral erg treurig dat hij nu geen geld meer kan schenken aan de goede doelen. “25% van mijn jaaromzet gaat naar de goede doelen die ik steun en dat is op jaarbasis heel wat.” De goede doelen die de ondernemer steunt zijn onder andere Clini Clowns en KiKa.

Crowdfunding

Helaas voor Paul Peeman wordt de schade niet gedekt door de verzekering. Hij hoopt in de toekomst nog steeds koffie te kunnen verkopen. Peeman is daarom online een inzamelingsactie gestart. Mensen kunnen via de website van GetFunded een bedrag doneren vanaf 5 euro om de koffieverkoper weer op weg te helpen.