Geen regio geselecteerd

Cruijff court toernooi belangrijk voor de Roosendaalse jeugd

Redactie Redactie

Woensdagmiddag werd het jaarlijkse Cruijff court toernooi gehouden in Roosendaal. Basisschoolleerlingen van groep 6 tot en met 8 uit de stad verzamelde zich bij het Johan Cruijff court aan de Mondriaanlaan. Het winnende team mag meedoen aan het regio toernooi namens de gemeente Roosendaal.

“Meedoen is belangrijker dan winnen”, riep Reinald Boeren van Sportservice Noord-Brabant door de microfoon bij de start van het toernooi. In de wijk Westrand werd het toernooi geopend door het walking football team van Roosendaal. “De ouderen uit het team begeleiden de kinderen bij dit prachtige toernooi”, zegt Boeren. Verbinding tussen de verschillende culturen en leeftijden die de stad kent is erg belangrijk. Daarnaast is respect voor elkaar en het spel een belangrijk punt. Er wordt niet alleen gekeken naar wie er de meeste doelpunten maakte maar ook naar wie er het meest sportief speede.

Buiten het voetbal om waren er ook een aantal nevenactiviteiten. De aanvoerders van de teams moesten de vlag van de Johan Cruijff Foundation, die staat voor sportief spelen tekenen. Daarnaast moesten alle teams op de foto en werd er kennis gemaakt met gehandicapten sport. Dit alles om de kinderen bewuster te maken, dat het belangrijk is om samen te spelen, leren en dat je iedereen moet betrekken in jouw spel. De veertien regels van Johan Cruijff die aan alle courts in Nederland gekoppeld zijn, kwamen daarom ook vaak naar boven tijdens dit toernooi.