Roosendaal

Culturele ideeën pitchen tijdens Ditch your Pitch in Roosendaal

Foto: Ditch Your Pitch,

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Nog even en dan is de tuin van Theater de Kring omgetoverd tot een zomerpodium. Dat is speciaal voor de Ditch your Pitch! Cultuurjacht van Roosendaal, dat op woensdag 31 mei plaatsvindt. Het is de derde editie van het evenement. “Driemaal is scheepsrecht, dus moeten we het deze keer éxtra bijzonder maken.”

Tijdens Ditch your Pitch kunnen deelnemers hun culturele idee pitchen voor een jury. De winnaar gaat met een geldbedrag om de pitch daadwerkelijk uit te kunnen voeren naar huis. “Maar dit betekent niet dat de andere deelnemers verliezen hoor”, vertelt organisator Sebastiaan Waegemaekers. “Ze kunnen via een voucherregeling of subsidie alsnog kans maken om hun project te starten.”

Feestje

Naast het pitchen is de avond een echt feestje. “Deelnemers worden in een limousine opgehaald. Er is wat te eten en te drinken, en er is livemuziek. We willen de avond zo Roosendaals mogelijk houden, dus de band komt bijvoorbeeld ook uit Roosendaal.”

De winnaar van vorig jaar, August Verschuren, is ook aanwezig. August won vorig jaar met een pitch over het maken van een webcomic met OC Larry in de hoofdrol. Het prijzengeld was toen tweeduizend euro. “En Maaike Mathijssen van Het Wapen van Roosendaal presenteert de avond”, aldus Waegemaekers.

Opgeven is nog mogelijk

Opgeven voor Ditch Your Pitch! Cultuurjacht van Roosendaal is nog steeds mogelijk. Iedereen met een creatief idee en een sterke pitch kan zich opgeven via deze link. Het evenement begint om half acht ‘s avonds en is gratis toegankelijk.