Roosendaal

Cultuur Verbindt Roosendaal organiseert opnieuw cultureel pitchevent

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Wie heeft de beste culturele pitch van Roosendaal? Zaterdag 14 mei kunnen jongeren uit de gemeente een poging doen om die vraag te beantwoorden. Tijdens FLEX – Urban Culture Festival krijgen jongeren de kans om hun project te pitchen aan een jury. De winnaar krijgt tweeduizend euro om het idee te realiseren.

Het doel van Cultuur Verbindt Roosendaal, organisator van het pitchevent, is jongeren een makkelijkere weg bieden in het subsidielandschap. In plaats van het indienen van een uitgebreide aanvraag, kunnen zij op 14 mei in eigen woorden hun idee verwoorden en verantwoorden aan een jury.

Inspiratiebron

De winnares van vorig jaar, fotografe Mellanie Sharon, heeft van haar prijzengeld een foto-expositie op een bijzondere locatie georganiseerd. ‘’Exposities zoals deze vind je bijna niet in Roosendaal, terwijl ik zelf weet dat er hier meer creatievelingen rondlopen en dit stukje missen. Ik wil een nieuwe inspiratiebron zijn voor jongeren zoals ik”, schrijft ze.

Ik vind het pitchevent een geweldige mogelijkheid voor de jeugd

Bagiyo van der Leemputte begeleidt het pitchevent. ‘’Als presentator kom ik veel in aanraking met cultuur. Daarom vind ik het pitchevent een geweldige mogelijkheid voor de jeugd om zich te bewijzen en te manifesteren op een eigen wijze binnen de cultuursector.’’

Inschrijven

Iedereen die jong en startend is binnen de cultuursector mag meedoen. Het pitchevent is 14 mei van twee tot drie uur ’s middags, op het terrein van Flex Festival in Roosendaal. Deelnemers worden beoordeeld op zowel inhoud als performance. Opgeven kan via het inschrijfformulier.