Roosendaal

CultuurCompaan en Kober slaan handen ineen voor kunstmenu peuters

Redactie Redactie

CultuurCompaan en Kinderopvang Kober willen peuters kennis laten maken met onder andere muziek, dans en theater. De organisaties hebben samen een kunstmenu uitgerold voor kinderen tussen twee en vier jaar oud. 

Het kunstmenu met de naam vitamineC werd al aangeboden op alle basisscholen in de gemeente Roosendaal voor groep 1 t/m 8. Samen met Kober heeft CultuurCompaan er nu voor gekozen dit kunstmenu ook aan te bieden voor peuters. Het doel van kunstmenu vitamineC is om kinderen kennis te laten maken met disciplines muziek, dans, theater, beeldend, literatuur, media en erfgoed. Door de activiteiten te verbinden wordt ervoor gezorgd dat er een goede basis vormt op het gebied van cultuuropvoeding op school.

Proefproject

Het proefproject zal plaatsvinden op zeven verschillende locaties van Kober in de wijken Kroeven en Tolberg in Roosendaal. Er zullen maar liefst 76 verschillende lessen aangeboden worden aan negen verschillende groepen met kinderen vanaf twee tot en met vier jaar oud. De lessen zullen onderverdeeld zijn in theater, dans en muziek. De Stilte, een dansgroep die danst voor en met kinderen, heeft als eerst cultuuraanbieder danslessen gegeven aan de peuterklassen van school de Vondel.

Doel

CultuurCompaan functioneert als tussenpersoon en brengt vraag en aanbod op het gebied van cultuureducatie en -participatie samen. De organisatie wil ervoor zorgen dat kinderen op een jonge leeftijd al een goede basis voor cultuureducatie leggen. Dit zal gebeuren onder begeleiding van pedagogische medewerkers. Het project sluit uitstekend aan op de richtlijnen die Kober hanteert. In 2015 hebben de twee organisaties al eerder samengewerkt. De doelgroep was toen kinderen van vier tot twaalf jaar oud. Na het proefproject met de peuters zal er gekeken worden of het kunstmenu een vervolg zal krijgen.