Roosendaal

CultuurCompaan organiseert drie weken lang #roosendaalfestival

#roosendaalfestival is online van 24 december tot en met 17 januari.

Maarten Elst Maarten Elst

Drie weken lang is het feest in Roosendaal. Op afstand weliswaar. CultuurCompaan, bekend van onder meer ‘Ik vergeet je niet’ organiseert de komende drie weken het online #roosendaalfestival. Maar liefst vijftig acts, variërend van jazz- tot muzikale workshops en van cabaret tot vermaak voor het gehele gezin staat op het programma. Samen met partners De Kring en het Tongerlohuys verzorgt CultuurCompaan activiteiten om de tweede lockdown iets verzachtender door te komen.

Door: Maarten Elst

Onder meer Waylon, Michelle David & The Gospel Sessions komen (digitaal) naar Roosendaal toe. ,,Het is een cadeau aan de stad, zo aan het einde van dit bijzondere en bizarre jaar”, laat de organisatie weten. Enige tijd geleden stuitte organisator CultuurCompaan op #eindhovenfestival en wilde een soortgelijk initiatief naar Roosendaal halen. ,,Samen met De Kring is er direct gezocht naar een passend aanbod. Zowel lokale als landelijke en zelfs internationale artiesten presenteren hun aanbod op het platform.”

Van Frank Lammers tot Waylon

#roosendaalfestival zorgt aan twee kanten voor verzachting. Enerzijds kunnen Roosendalers genieten van culturele activiteiten tijdens de tweede lockdown, anderzijds krijgen gezelschappen en artiesten alsnog een podium in een jaar waarin voorstellingen werden vooruitgeschoven en geannuleerd. ,,In het ruime aanbod zit echt voor ieder wat wils, voor jong en oud. Lokale gezelschappen als Theaterwerkplaats Tiuri, De Vrouwen van Wanten, Het Dansatelier, JONG! en studenten van MBO DANS vertonen hun registraties. Ook Het Zuidelijk Toneel laat onder andere een opname zien van ‘Marx’, gespeeld door Frank Lammers”, aldus de organisatie.

Als kers op de appelmoes geeft Waylon acte de presence op #roosendaalfestival. ,,Op nieuwjaarsdag is er een registratie te zien van zijn oud- en nieuwconcert, dat wordt opgenomen op 30 december in De Vorstin in Hilversum. Daarnaast is de samenwerking gezocht met bijvoorbeeld Gebouw-T voor onder andere een live stream van de Amerikaanse soulformatie Michelle David & The Gospel Sessions.”

Gratis toegang

De website www.roosendaalfestival.nl gaat op donderdag 24 december online. Ruim drie weken lang (tot en met 17 januari) zijn meer dan vijftig streams te zien. Het festival is gratis, maar men kan een donatie achterlaten bij de verschillende programmaonderdelen. Voor een overzicht van het gehele programma klik je hier.