Heerle

Cultuurprijs Roosendaal: Dit is Stichting Heerl’k

Foto: Roland Pijnen

Redactie Redactie

Stichting Heerl’k is in eerste instantie in het leven geroepen om het bestaan van de kerstmarkt te redden, maar inmiddels organiseert de stichting een hoop andere activiteiten. Dankzij de inspanningen voor het dorp Heerle is de stichting genomineerd voor de Roosendaalse cultuurprijs.

Door: Roland Pijnen

In 2015 is Stichting Heerl’k opgericht. De leidende draad in het organiseren van al die activiteiten is het leefbaar en levendig houden van het dorp. Het levert een bijdrage aan de kwaliteit van leven, trots, levendigheid, gemeenschapszin, saamhorigheid en naamsbekendheid in Heerle. “Activiteiten kunnen bijdragen aan promotie van Heerle als waardevolle en actieve dorpsgemeenschap, van een dorp waar het waard is om te wonen.”  

Stichting Heerl’k

Activiteiten staan los van andere activiteiten, maar moeten ten alle tijden meegaan in de huisstijl van Stichting Heerl’k. Stichting Heerl’k heeft een eigen bestuur, maar bepaalt niet wat er gebeurt. Iedere activiteit kan namelijk zijn/haar eigen leden en financiële middelen hebben. Wel proberen ze altijd te helpen en mee te denken op organisatorisch niveau.

Cultuurprijs Roosendaal

Naast de nominatie van Stichting Heerl’k zijn ook cultuurmakers TONG IV en De Vrouwen van Wanten genomineerd. Op vrijdag 20 november, tijdens de uitreiking in Cultuurhuis Bovendonk, wordt de winnaar bekend gemaakt. Dit jaar vervalt de jongerenprijs, maar wordt er voor het eerst een Oeuvreprijs uitgereikt. Van maandag 26 oktober tot maandag 9 november kan er gestemd worden.

Stichting Cultuur Verbindt Roosendaal organiseert voor het eerst de cultuurprijs. Volgens de jury heeft de coronacrisis impact gehad op de Roosendaalse cultuursector. Dit jaar kon er op minder kanshebbers gestemd worden dan voorheen. Toch gaat de uitreiking door, met als doel “het belang van cultuur te onderstrepen en de cultuurmakers en-liefhebbers een hart onder te riem te steken.”