Roosendaal

CuMa Roosendaal voortaan georganiseerd door Stichting Cultuur Verbindt Roosendaal

Beide voorzitters zijn tevreden met de overdraging van de organisatie achter CuMa Roosendaal. © Cultuur Verbindt Roosendaal

Maarten Elst Maarten Elst

Stichting Cultuur Verbindt Roosendaal neemt per direct het stokje over van stichting ROOS voor de organisatie achter de Culturele Manifestatie (CuMa) Roosendaal. Stichting ROOS was sinds 1989 verbonden aan de jaarlijkse culturele happening die in en rond de Roosendaalse schouwburg De Kring plaatsvindt. Voorzitter Marijn ten Harmsen (Stichting Cultuur Verbindt Roosendaal) is verheugd: “We danken stichting ROOS en zullen de traditie verder uitbouwen.”

Door: Maarten Elst

Stichting Cultuur Verbindt Roosendaal is de nieuwe organisatie achter de Culturele Manifestatie (CuMa) in Roosendaal. De stichting voelt zich “vereerd dat het de organisatie voor het culturele evenement krijgt overgedragen” en “zal alle mogelijke middelen inzetten om het succes van de Culturele Manifestatie voort te zetten”, zo geeft de stichting aan.

Ruim 30 jaar

Zo krijgt CuMa na 32 jaar een andere organisatie. Sinds 1989 organiseerde Stichting ROOS jaarlijks de culturele happening in en rond de Roosendaalse Schouwburg De Kring. “Dit event is uitgegroeid tot een vertrouwd evenement voor jong en oud. Hier doen vrijwel alle lokale muziek-, dans- en theaterverenigingen, beeldend kunstenaars, schrijvers, dichters, grafisch vormgevers en beoefenaars van andere kunstvormen aan mee”, zo laat de organisatie weten.

Gezondheidsproblemen

Wim van Leuven, voorzitter van de afscheidnemende organisatie stichting ROOS, legt uit waarom het stokje wordt overgedragen aan stichting Cultuur Verbindt Roosendaal. “Binnen het bestuur van ROOS is de organisatie van de CuMa altijd in handen geweest van Karin Merks. Wegens gezondheidsproblemen kan zij deze taak niet langer uitvoeren. Gelet op de beperkte capaciteit waren er geen andere bestuursleden die deze taak van haar konden overnemen. Het bestuur van ROOS is blij dat Stichting Cultuur Verbindt Roosendaal zorgt dat de traditionele CuMa blijft voortbestaan.”

Cultuur Verbindt Roosendaal geeft aan verheugd te zijn met de organisatie achter de Culturele Manifestatie. “De CuMa staat, net zoals CVR, voor het zo goed mogelijk zichtbaar maken van Kunst en Cultuur voor alle inwoners van onze gemeente Roosendaal”, geeft voorzitter Martijn ten Harmsen aan. “Stichting ROOS heeft de CuMA tot een vaste waarde binnen het culturele leven van Roosendaal gemaakt, en met dankbaarheid zal CVR het stokje overnemen om die traditie verder uit te bouwen.”