Bergen op Zoom

Curio Hotelschool in Bergen op Zoom gaat op de schop

De verbouwingen aan de Meeussenstraat in Bergen op Zoom zijn volop aan de gang. © Curio.

Maarten Elst Maarten Elst

Curio grijpt de zomervakantie aan om haar Hotelschool in Bergen op Zoom flink onder handen te nemen. Met name de brasserie van het schoolgebouw aan de Meeussenstraat wordt aangepakt. Niet alleen komt er een nieuw en modern interieur, ook komt er een nieuw opleidingplan, zo geeft Curio aan. Elf opleidingen die onder ‘hospitality en management’ vallen, worden bij elkaar gebracht in de brasserie. Daarnaast mikt de Hotelschool op het aantrekken van gasten van buitenaf en ze onderdeel te maken van de leerervaring.

De situatie voor en na de verbouwing zal een wereld van verschil zijn. “Eerst stonden er drie studenten één of twee dagen in de brasserie. Na de verbouwing staan maar liefst acht studenten een hele week in de brasserie”, schrijft de onderwijsinstelling. “Elke student heeft zijn eigen functie. Hierbij horen een aantal theoriemomentjes, maar ook eigen werkzaamheden. Ze maken dan alles mee van de opstart op maandag tot en met de grote schoonmaak op vrijdag. Ook worden de openingstijden verruimd naar 9:00 tot 16:30 uur. Naast gasten die een tafel gereserveerd hebben, kunnen straks ook voorbijgangers binnenlopen voor een kopje koffie of lunch.”

Onderdeel van leerervaring

Die voorbijgangers zullen een belangrijk onderdeel worden van de leerervaring. Curio wil dat gasten zich bewust zijn dat de brasserie onderdeel is van de hotelschool. “Fouten maken hoort daarbij, maar daar leren de studenten juist van”, vervolgt Curio. “Gasten van buitenaf zijn daarom heel belangrijk, want op deze manier krijgen studenten een echte praktijkervaring. Om dit te bereiken komt er tussen de keuken en de brasserie een groot raam. Op deze manier zijn ook de studenten in de keuken te zien.”

Ook komt er een ‘halfopen bar’ waar gasten betrokken worden bij een stukje theorie. “Hier kunnen ze bijvoorbeeld zien hoe je de beste cappuccino maakt.”

Lunchplek

Niet alleen gasten van buitenaf, ook docenten en studenten worden aangespoord om gebruik te maken van de brasserie. “De bar is voorzien van stopcontacten en usb-poorten, zodat studenten en zakenlui in de brasserie kunnen werken”, geeft Curio aan. “Daarnaast wordt er een beamer geplaatst die gebruikt kan worden tijdens vergaderingen of bij bijeenkomsten en partijen die ’s avonds plaatsvinden.”