West-Brabant

Curio houdt open dagen online: 60 webinars voor alle studierichtingen

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Onderwijsinstelling Curio, met scholen in Roosendaal, Bergen op Zoom en Breda, houdt de open dagen dit jaar online. Jongeren kunnen kiezen uit 60 webinars over de verschillende mbo-opleidingen van Curio. De webinars zijn live, zodat je ook vragen kunt stellen. Er zijn ook online chats met studenten en je kunt digitaal door de scholen wandelen. De open dagen van Curio zijn van 16 tot en met 19 november.

Door: Bianca van Vugt

Gewoon even naar een paar open dagen gaan om goed te kunnen kiezen welke opleiding je wilt volgen, is er dit jaar niet bij. De coronamaatregelen zitten drukbezochte open dagen in de weg. Dat maakt het kiezen van de juiste studierichting niet makkelijker. Dat beseft onderwijsinstelling Curio ook. “Hoe kies je een opleiding als je niet naar de school toe kan? Dan breng je de school naar de studiekiezer toe. Daarom organiseert beroepsopleider Curio dit jaar de week van de online studiekeuze voor het mbo.”

“Coronaproof vanuit huis”

De open dagen van Curio voor het mbo, het middelbaar beroepsonderwijs, zijn dit jaar van 16 tot en met 19 november. Niet in de scholen zelf, maar via rechtstreekse uitzendingen op je computer. “Toekomstige studenten hebben de mogelijkheid om 60 webinars bij te wonen. Coronaproof vanuit huis,” aldus Curio. “Docenten en studenten delen hun kennis en ervaring om een zo goed mogelijk beeld te geven van de verschillende opleidingen. Van automonteur tot food en future. En van juridisch medewerker tot doktersassistent.”

Chatten met studenten en digitaal door scholen lopen

Je mag je inschrijven voor zoveel webinars als je maar wilt. En als je daar niet genoeg aan hebt, dan kun je ook nog gebruik maken andere online hulp. Je kunt bijvoorbeeld chatten met studenten of digitaal door de scholen wandelen. “Op deze manier kunnen toekomstige studenten alsnog een goede indruk krijgen van alle opleidingen. En de opleiding vinden die bij ze past,” verwacht Curio.

Op de website van Curio vind je een overzicht van alle mogelijkheden. Je ziet er alle webinars met de data en tijden en kunt je daar ook meteen voor opgeven. Ook vind je daar de links naar de digitale wandelingen door de scholen en de chats met studenten.