Bergen op Zoom

Curio opent Wereldkantine in stadskantoor Bergen op Zoom

Stijn Nooijens Stijn Nooijens

Na meer dan twee jaar kunnen de boterhammen thuis blijven. Het stadskantoor van Bergen op Zoom heeft namelijk weer haar eigen bedrijfskantine, ook wel ‘De Eetkamer’ genoemd. Onder luid applaus opende wethouder Joost Pals de Wereldkantine van Curio.

“Mooi dat dit weer geopend kan worden. Het was echt een gemis binnen de organisatie de afgelopen jaren”, vertelt wethouder Pals trots. De verschillende afdelingen op het gemeentehuis hebben weer de mogelijkheid om samen te komen tijdens de pauzes.

Het is inmiddels al de vierde Wereldkantine van Curio en dat maakt Jacky Masseurs ontzettend trots. “Samen met de gemeente hebben wij gekeken naar de mogelijkheden en uiteindelijk werden beide partijen super enthousiast!” De samenwerking is voor de Wereldkantine en dus Curio erg belangrijk. “We willen een doorlopende leerlijn creëren. In de Wereldkantine kunnen de leerlingen oefenen en leren in de praktijk.”

Veilige haven

Voor de leerlingen van Curio zal het een fijne werksfeer worden, denkt Masseurs. “Het is een veilige haven binnen de muren van het gemeentehuis. Mensen van buitenaf kunnen hier niet komen eten, veiliger dan dat kan het bijna niet.”