Roosendaal

Cycle Sensation spoort dit jaar volwassenen extra aan

Herbert Kats Herbert Kats

Nieuw bij het grootste spinning event van Roosendaal: de Team Battle. Een grote tent op het Tongerloplein is op vrijdag 12 en zaterdag 13 april weer het strijdtoneel. Doel is weer het ophalen van sponsorgeld voor de strijd tegen kanker, zoals organisator Team Doelbewust elk jaar doet.

De opbrengst van het zogeheten kidsblok gaat naar Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa), die van het volwassenblok gaat naar Stichting Roparun. Het evenement heeft inmiddels een belangrijke plaats verworven op de lokale evenementenkalender. Al sinds 2010 fietsen de deelnemers jaarlijks zeker een uur op een spinningfiets. En soms zelfs enkele uren. “We willen dat er zo veel mogelijk geld binnen komt voor onderzoek naar kanker”, zegt voorzitter Dion van Zitteren over hun drijfveer.

Stimulans

De CycleSensation Team Battle richt zich met name op volwassenen. De voorzitter legt uit dat de nieuwe actie is bedoeld om volwassenen nog meer te stimuleren om geld in te zamelen. Doorgaans laten die opbrengsten een lager bedrag zijn dat die van de jeugd. Van Zitteren: “Bij het kidsblok op de vrijdagavond zien we dat de kinderen altijd ontzettend enthousiast zijn om een zo groot mogelijk bedrag op te halen voor KiKa.” Dat tonen de cijfers in de aanloop naar het event ook nu weer aan.

Om dat tij te keren is een ‘volwassen stimulans’ bedacht: het team dat per persoon het meeste geld ophaalt kan een exclusieve bierproeverij winnen. “Het maakt niet uit of je met z’n tweeën gaat fietsen of met je fietsclub van tien mensen. We kijken echt naar het opgehaalde bedrag per persoon zodat elk team evenveel kans maakt om te winnen.”

Zoals elk jaar staat er weer een team van TOP instructeurs om de deelnemers aan te sporen tot grootse daden. Burgemeester Han van Midden laat zich zaterdagavond zien bij de volwassenen en wethouder Sanneke Vermeulen beide dagen bij de jeugd.

Zie ook:

CycleSensation