Bergen op Zoom

D66-fractieleider Carinne Elion-Valter vertrekt uit Bergse raad

Han Verbeem Han Verbeem

Carinne Elion-Valter vertrekt uit de gemeenteraad van Bergen op Zoom. Per 1 september treedt zij terug als lijsttrekker, fractievoorzitter en raadslid. Elion-Valter stond al in de startblokken als aanvoerder voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022, maar door een loopbaanwisseling is ze genoodzaakt te stoppen met de raadspolitiek. Ze gaat werken als universitair docent aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Veeleisende baan

Woensdag heeft Carinne Elion-Valter haar vertrek aangekondigd in een brief aan de burgemeester en aan haar mederaadsleden. “Ik zie helaas geen mogelijkheid om mijn nieuwe veeleisende fulltime baan te combineren met de eisen die het lijsttrekkerschap, het fractievoorzitterschap en het raadslidmaatschap stellen”, schrijft ze. “Doorgaan zou het belang van de gemeente, de raad, de fractie en partij van D66 in Bergen op Zoom schade doen.” Met haar vertrek wil ze andere lokale D66-politici de mogelijkheid geven zich als raadslid te ontwikkelen.

Opvolging

Het is niet bekend wie haar zal opvolgen als politiek leider. Burgerlid Jovita Dorigo is de eerstvolgende die in aanmerking komt voor opvolging als gemeenteraadslid. De Bergse D66-raadfractie telt twee raadsleden: Carinne Elion-Valter en Ufuk Cuman. Eerder dit jaar heeft het derde raadslid Omer Duman de fractie verlaten en zijn zetel meegenomen naar GBWP.