Hoogerheide

D66 Woensdrecht ergert zich aan zwerfvuil langs Scheldeweg

Foto: Pixabay

Han Verbeem Han Verbeem

De Woensdrechtse fractie van D66 ergert zich aan het zwerfvuil, dat rondslingert in braakliggende delen van het Centrumplan in Hoogerheide-Noord. “Het nieuwe gebied tussen de Action en de Scheldeweg blijft helaas één grote rommel”, schrijven raadslid Jeroen van der Ha en burgerlid Guy Janssen in een brief aan het college. Zij willen de kwestie vanavond tijdens de Opinieraad Ruimte de orde stellen.

 

 

 

Door: Han Verbeem

Het gebied langs de Scheldeweg in Hoogerheide is enkele jaren geleden volledig op de schop gegaan en heeft een mooi resultaat met onder meer twee supermarkten opgeleverd, schrijven de twee politici. Helaas heeft de stikstofcrisis de verdere ontwikkeling van het Centrumplan doorkruist en blijft een deel achter de Onderstal nog braak liggen.

Paradepaardje

Het terrein ligt er nu verwaarloosd bij en volgens de D66’ers is het al jaren een opslag van restgrond en afval. “Waarom kan dit niet opgeruimd worden”, vraagt Janssen zich af: “Het uitzicht vanaf de Koepel en vanuit de Polder op de Brabantse Wal zou één van de paradepaardjes van Hoogerheide moeten zijn.” Tijdens de Opinieraad wil het burgerlid het college van B&W hierover bevragen. D66 wil dat het college orde op zaken stelt en de zwerfvuiloverlast aanpakt.