Hoogerheide

D66 Woensdrecht trekt van leer tegen OZB-stijging van 10 procent

Foto: Pixabay

Han Verbeem Han Verbeem

De Woensdrechtse D66-voorman Thierry de Heer heeft moeite met de voorgenomen stijging van de OZB-lasten. Bij de presentatie van de begroting voor volgend jaar, waarover de raad eind deze maand beslist, heeft wethouder Kielman een stijging van 10 procent aangekondigd. Daarmee wordt de samenleving financieel hard getroffen, stelt D66.

De OZB is de gemeentelijke belasting op onroerende goederen, zoals woningen. Juist in deze tijd van corona zou het college de samenleving financieel en sociaal moeten ontzien, stelt oppositiepartij D66. “Helaas zijn we op dit moment niet vrij,” zo constateert De Heer: “Niet vrij in ons doen en laten. We worden gevangen gehouden door een onzichtbare vijand die ons beperkt in onze handelingen. Daarom is het volgens het raadslid belangrijk om elkaar een helpende hand toesteken en elkaar niet laten vallen.”

Harde noten kraken

Het Woensdrechtse raadslid is zich er van bewust dat de raad “harde noten moet kraken” maar hij verbaast zich over de gekozen route. “D66 dringt al meerdere jaren aan op een milde OZB-stijging, dit is door de coalitie en het college steeds aan de kant geschoven. Nu, in deze turbulente tijd, kiest het college voor een verhoging van 10 procent. “Dit zou bovendien indruisen tegen de verkiezingsbeloften van de coalitiepartijen, merkt hij op

Neem de burgers mee

D66 vraagt daarom nogmaals het college en de ambtelijke organisatie om creativiteit te tonen. De Heer: “Laat plannen niet liggen maar pak ze op, neem de burgers mee, laat ze hun mening geven en overval ze niet.”