Woensdrecht

D66 Woensdrecht: ‘Waar blijft het beloofde groen bij supermarkt Scheldeweg?’

Foto: Pixabay

Han Verbeem Han Verbeem

Het Woensdrechtse D66-raadslid Jeroen van der Ha wil meer groen op het supermarktterrein aan de Scheldeweg in Hoogerheide. De parkeerplaats is acht jaar geleden aangelegd voor diverse supermarkten en winkels, maar het plein is té versteend – vindt Van der Ha. Begin dit jaar heeft toenmalig wethouder Hans de Waal beloofd het plein te vergroenen. Maar de huidige wethouder Jeffrey van Agtmaal heeft nog geen plan van aanpak. Daarom wil Van der Ha de kwestie donderdagavond aan de orde stellen in de raadscommissie.

D66 Woensdrecht vraagt zich af wanneer het nieuwe college een begin maakt met de vergroening  die volgens Van der Ha ook in de lijn ligt van de groene agenda van de gemeenteraad. “De parkeerplaats bij de Aldi en Albert Heijn in Hoogerheide is een groot, verhard terrein zonder groen”, aldus Van der Ha. “Een dergelijk terrein is niet klimaatbestendig, want het houdt geen water vast en bij hitte is er geen verkoeling.” Bomen, struiken en ander groen zouden er in de zomer voor kunnen zorgen dat de temperatuur op het plein en in de omgeving daalt. Daarnaast houdt groen in de natte periodes beter water vast, wat wateroverlast tegen gaat.

Ossendrecht

In deze tijd met extreme hitteperiodes in de zomermaanden, is een grote verharde parkeerplaats volgens Van der Ha niet meer uit te leggen. De parkeerplaats aan de Scheldeweg is niet het enige plein wat vergroening kan gebruiken. Zo zijn er meer pleinen in de gemeente waar geen enkele plant of boom te bekennen is. “De parkeerplaats bij de supermarkt aan het Hondseind in Ossendrecht is daar een goed voorbeeld van” aldus van der Ha.