Bergen op Zoom

Festival Dance Boulevard komt terug: ‘Vraag is altijd gebleven’

Dance Boulevard

In 2015 draaide La Fuente ook op Dance Boulevard (foto: Dance Boulevard)

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

De afgelopen tijd zijn er al verschillende hints gedeeld via de Facebookpagina van Dance Boulevard. “Het was misschien wel het meest geliefde dancefestival van de regio”, is er te lezen. “Konden we dit nog maar eens over doen…” Dat gaat gebeuren: 28 september keert het evenement terug naar haar vertrouwde plek op de Bergse Boulevard.

Er zijn elf edities van Dance Boulevard geweest. Eerst op de Boulevard in Bergen op Zoom, maar omdat deze locatie te klein was om extra podia toe te voegen, verhuisde het festival in 2016 naar een terrein vlakbij de Wouwse Tol. En in 2018 stopte het. “Het is tijd voor een nieuw hoofdstuk voor ons”, liet Focus Events destijds weten. “We gaan terug naar de basis, waar het voor ons allemaal begonnen is.” Zo ontstond het evenement Oude Liefde Roest Niet: een early harddance festival.

Maar het bleef kriebelen. “De vraag naar Dance Boulevard is vanuit onze trouwe doelgroep altijd gebleven”, vertelt Rene Hopmans van Focus Events. “En bij ons is het ook blijven kriebelen. Het is toch je kindje.” Daarom grijpt de organisatie nu de kans aan om Dance Boulevard een nieuw leven in te blazen. “Terug naar de Boulevard in Bergen op Zoom, waar het ooit allemaal begonnen is.”

Terug naar de basis

Het evenement keert terug zoals de állereerste editie. “Terug naar de basis, met twee stages: één house stage en één harddance stage, waar meerdere stijlen voorbij komen.” Het moet een festival voor iedereen uit de regio worden. “Precies waarvoor we het vroeger ook deden. Iedereen van 18 tot 50 mag zich er weer thuis voelen.”

Dinsdag 23 april start om 19.00 uur de kaartverkoop. Ook zijn de eerste namen bekend gemaakt: onder andere La Fuente, Pat B, The Partysquad en Noicecontrollers zijn er weer bij. Er komen in totaal bijna twintig artiesten. “We hopen dat Dance Boulevard dit jaar weer zo’n succes is, dat we het de komende jaren kunnen blijven organiseren!”, aldus Rene.