Roosendaal

Daniek de Haan nieuwe ‘Gast van de burgemeester’

Daniek de Haan (14) is de nieuwe 'Gast van de burgemeester' Foto: © Gemeente Roosendaal

Redactie Redactie

Burgemeester Jacques Niederer maakte donderdagmiddag 24 januari kennis met Daniek de Haan, de nieuwe ‘Gast van de burgemeester’. Zij wordt donderdag 31 januari voorgesteld aan de gemeenteraad en officieel geïnstalleerd.

Daniek is 14 jaar oud en volgt de opleiding Zorg en Welzijn op het Da Vinci College in Roosendaal. Zij gaat het komende halfjaar kennis maken met het ambt van de burgemeester. Tijdens die periode maakt zij kennis met het lokale bestuur, de plaatselijke politiek en de overheidsdiensten. Ook is ze aanwezig bij belangrijke evenementen. Daniek: “Ik zie deze meeloopstage als een mooie kans, iets wat je niet snel meemaakt en pak deze dan ook met beide handen aan.”

Idee

De ‘Gast van de burgemeester’ is een idee van Jacques Niederer zelf. “Ik vind het altijd erg leuk om een nieuwe gast te begroeten. Ik heet Daniek daarom ook van harte welkom. Ze wordt mijn zestiende gast op rij. Via de frisse blik van Daniek en andere gasten krijg ik inzicht in hoe jonge mensen kijken en denken. Andersom hoop ik mijn gasten enthousiast te maken voor de politiek.”