Bergen op Zoom

Dansers House of Marqeez vallen in de prijzen op EK

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

De dansers van House of Marqeez zijn afgelopen weekend flink in de prijzen gevallen. Op het Europees Kampioenschap in het Duitse Kalkar sleepten ze maar liefst 23 prijzen in de wacht met hun dancemoves. Dinsdagavond was de huldiging.

Nog moe van het afgelopen weekend kwamen de dansers en hun ouders naar de danszaal van House of Marqeez voor de huldiging. “Het is echt bizar hoeveel prijzen ze hebben behaald. Ik kan het bijna niet geloven”, zegt dansschoolhouder Volkan Tasdan. “Ze verdienen het echt om in het zonnetje gezet te worden!” En dat gebeurde dan ook. Eén voor één werden de dansers naar voor geroepen voor een persoonlijk praatje en een rode roos.

Voor je het weet doe je een pasje verkeerd

De 15-jarige Xam van der Kraan werd eerste in zijn categorie, en is naast danser ook coach. “Elke vrijdag train ik met ze en dat blijkt z’n vruchten af te werpen”, zegt hij nuchter. “Ik ben heel trots op ze.” Justin Sijmens (13) en Meis van der Kraan (13) zijn twee van zijn leerlingen. “Voor je het weet doe je een pasje verkeerd. Maar het ging boven verwachting goed”, zegt Justin.

De zenuwen liepen hoog op

Ook leerlingen van de andere piepjonge coach Puk Elzakkers (16) vielen in de prijzen. “Het was heel erg spannend en heel gezellig want we waren met de hele familie op het EK”, zegt Puk. Naast haar staan Renee Dries (11) en Ivana van Suijlekomen (11). “Het was wel heel spannend. Met name toen we back-stage stonden voordat we het podium op gingen liepen de zenuwen hoog op”, zeggen zij. Ondanks die zenuwen haalden ze zowel solo als duo het erepodium.

Om de laatste restjes van die zenuwen eruit te werken, dansten de leerlingen dinsdagavond allemaal nog even voor het aangezicht van de troste ouders in de zaal. Met frisse moed maken ze zich vanaf nu klaar voor de volgende uitdaging: Het Wereld Kampioenschap in het Britse Blackpool.