Bergen op Zoom

De Biezenhof plaatst vogelhuisjes om processierups tegen te gaan

Redactie Redactie

Basisschool De Biezenhof uit Halsteren heeft donderdagochtend vogelhuisjes geplaatst om de eikenprocessierups te bestrijden.

De school hoopt door het plaatsen van de vogelhuisjes mezen aan te trekken. Mezen eten graag processierupsen. Zo hoopt de school op een natuurlijke manier het probleem op te lossen. De vogelhuisjes zijn opgehangen aan verschillende bomen in het Groene Hart in Halsteren. 

Kleurrijke vogelhuisjes

De school heeft de vogelhuisjes gekregen van de gemeente Bergen op Zoom. Elke groep van de basisschool heeft een huisje gekregen om te versieren. “Iedere groep heeft er een fantastisch mooi kunstwerk van gemaakt,” vertelt Jan Bruijs, directeur van De Biezenhof. De huisjes moeten namelijk wel aantrekkelijk zijn voor de mezen.

Het Groene Hart

Het Groene Hart is een mooie speelplaats voor kinderen waar verschillende speeltoestellen staan. Afgelopen jaar heeft de school hier veel last gehad van de eikenprocessierups. Daarom heeft de school hier de vogelhuisjes geplaatst. “We proberen op een natuurlijke manier bepaalde problemen te lijf gaan,” zegt Bruijs.

Op zaterdag 8 februari worden er nog meer vogelhuisjes opgehangen. Dat gebeurt op het terrein van Scouting Buitenlust in Halsteren.