Roosendaal

De Cortendijck bakt pannenkoeken tijdens Kinderboekenweek

Redactie Redactie

In heel het land is het weer Kinderboekenweek. Basisscholen doen van alles met het thema ‘Vriendschap’. Basisschool de Cortendijck in Roosendaal kreeg bezoek van ouderen die woonachtig zijn in de Bloemschevaert. Kinderen bakten pannenkoeken, zongen liedjes en lazen voor. “We willen laten zien aan de kinderen dat ze ook vrienden kunnen zijn met ouderen”.

 

 

Maandagmiddag kwam een groep van ongeveer vijftien ouderen naar de school. Zij werden daar getrakteerd op zelf gebakken pannenkoeken. Kinderen van groep 7 en 8 mochten ze bakken. Kinderen van groep 5 en 6 mochten ze uitserveren. De ouderen werden voorgelezen door kinderen uit groep 3 en 4. De kleuters hadden een lied ingestudeerd en tekeningen gemaakt. “We vinden het erg leuk dat kinderen zo enthousiast meedoen aan het thema vriendschap. We nodigen de bewoners van de Bloemschevaert wel vaker uit om activiteiten te komen doen. Zo leren we de kinderen wat maatschappelijke betrokkenheid inhoud”, legt Angela Maas, leerkracht van de Cortendijck uit.

Gezelligheid

De ouderen, die aan tafel zaten vonden het erg gezellig en lekker. “Ik vind het erg leuk met de kinderen. Het is erg goed georganiseerd”, zegt een bewoonster. “Voor de bewoners van de Bloemschevaert is iedere keer een leuk uitje”, sluit Maas af. Dat de stroom uitviel en de pannenkoeken moesten worden opgewarmd in plaats van gebakken mocht de pret niet drukken.