Bergen op Zoom

De eerste paal van de Waterveste fase 2 is geslagen

Redactie Redactie

Op donderdag 16 februari werd het startschot gegeven door wethouder Van der Velden om te beginnen aan het project Waterveste 2 in Bergen op Zoom. De wethouder was verheugd over het enorme succes van Bolton’s nieuwbouwproject Waterveste 1. Van Waterveste 2 zijn ook alle 10 de woningen al voor de start van de bouw verkocht.

”Dat alle 10 woningen binnen het plan al verkocht zijn, voordat de eerste paal in de grond gaat, is bijzonder. Maar dat is niet het enige dat de nieuwe woonbuurt vlak bij het centrum uniek maakt. Dat dorpse opzet van Waterveste met echt Bergse architectuurstijl en het gevarieerde woningaanbod, is tot stand gekomen in een serie woonworkshops met gedesinteresseerden en architecten en ontwikkelaars in fase 1”, vertelt Arjan Ton van Bolton Ontwikkeling. Wethouder Van der Velden noemt de woonbuurt een aanwinst voor de gehele gemeente.

 

In 2016 gingen de 10 woningen van Waterveste fase 2 in de verkoop. Nadat de woningen waren toegewezen, stelden geïnteresseerden tijdens een gesprek met de makelaar hun eigen woning samen waarna Bolton’s architectenbureau aan de slag ging om de gewenste woning voor de geïnteresseerde te ontwerpen. De keuzevrijheid gaat voor een divers beeld binnen de wijk zorgen. Geen enkele woning is hetzelfde. Bolton kreeg van de gemeente Bergen op Zoom alle medewerking tijdens dit bijzondere traject.