Woensdrecht

De gratis vogelhuisjes van het dorpsplatform Woensdrecht zijn populair

Vlnr: Marjolein van Put, Herman Heyns, Gerard van den Bergh, wethouder Jeffrey van Agtmaal

Bianca van Vugt

De gratis vogelhuisjes van het dorpsplatform Woensdrecht zijn populair. Er zijn er 100 in totaal en de meeste daarvan zijn al uitgedeeld. Het dorpsplatform wil op allerlei manieren de biodiversiteit in het dorp verbeteren. Met geld van de gemeente zijn er al insectvriendelijke bloemen en planten neergezet en zijn er extra bloembakken in Woensdrecht geplaatst. Door vogelhuisjes uit te delen hoopt het dorpsplatform meer vogelsoorten te lokken. Het kan ook helpen tegen de opmars van de eikenprocessierups.

“Het is bijna lente!,” jubelt het dorpsplatform Woensdrecht eind maart op Facebook. “Daarom stelt het dorpsplatform kern Woensdrecht 100 vogelnestkastjes gratis beschikbaar voor de inwoners van de dorpskern Woensdrecht.” Die oproep spreekt duidelijk aan, want de meeste vogelhuisjes zijn al aangevraagd en opgehaald.

De dorpsbewoners kunnen zelf kiezen voor welke vogelsoort ze het huisje geschikt maken. Want de voorkant is verwisselbaar, dus je kunt kiezen voor een ingang die past bij de vogelsoort die je wilt lokken. “Halfopen is geschikt voor een roodborstje, met het 32 mm gat voor koolmeesjes en boomklevers, het 28 mm gat voor de pimpelmees of vliegenvanger. De keuze is aan u,” legt het dorpsplatform Woensdrecht uit.

Je kunt er natuurlijk voor kiezen het vogelhuisje gewoon op te hangen, zoals je het hebt gekregen. Maar in Woensdrecht maken ze er een wedstrijd van: wie versiert het nestkastje het mooist?! Je kunt een foto van het versierde vogelhuisje mailen naar [email protected]. Doe dat dan wel vóór 1 mei. Dan maak je kans op een leuke prijs.

Deel dit op: