Roosendaal

Leerlingen De Heiberg sturen berichten de toekomst in

Gijs van Iwaarden Gijs van Iwaarden

Basisschool De Heiberg uit Roosendaal heeft dinsdagmiddag het 35-jarig bestaan van de school uitbundig gevierd. Voor alle kinderen waren er activiteiten te doen zoals bubbelbal, lasergamen en een goochelshow. De dag wordt afgesloten met het vullen en dichtmaken van de tijdscapsule die de school onder de zandbak gaat begraven.

“We zijn de dag feestelijk begonnen met alle leerlingen en hun ouders op het schoolplein”, vertelt directrice Linda Fase. Achter haar staat de zandbak waar het over een klein kwartiertje allemaal moet gaan gebeuren. Daar zal namelijk de grote, blauw ton -de tijdscapsule dus- worden begraven.

Het artikel gaat verder onder de foto.

De tijdcapsule wordt begraven in de zandbak op het schoolplein.

De toekomst

Het is duidelijk te horen en te zien dat er iets gevierd wordt. Op het schoolplein staan kleurrijke ballonnenpilaren en is een podium opgebouwd waar er per klas één kind iets van zijn of haar klas in mag doen. Nadee (10) mocht namens groep 6 een plakboek in de tijdscapsule doen. “We moesten een opdracht bedenken wat we in de toekomst voor gadgets of spullen hebben of hoe klaslokalen eruit zien”, vertelt ze.

Ik wil dingen beleven die ik nooit meer kan vergeten

De klas van Sven (9) heeft met zijn klasgenoten een plakboek gemaakt over wat zij in de toekomst willen doen. “Ik wil de hoogste berg van de wereld beklimmen, bungeejumpen en parachutespringen. Ik wil dingen beleven die ik nooit meer kan vergeten”, vertelt de groep-5-leerling.

Niet iedere klas heeft een plakboek gemaakt. De klas van Mila (10) heeft ervoor gekozen om een filmpje te maken. Dat filmpje kan de toekomstige generatie terugkijken en vergelijken met hoe het dan is. “De meester stelt ons hierin vragen zoals hoe oud wij over 35 jaar zijn”, zegt Mila. Hoelang de tijdscapsule precies in de grond blijft, is nog een verrassing. “De toekomst zal het leren”, hint directrice Fase.