Bergen op Zoom

De Keet gaat weer open na ‘goed gesprek met Stadlander’

Han Verbeem Han Verbeem

De Keet, een sociaal ontmoetingspunt in de Bergse wijk Fort-Zeekant, gaat volgende week vrijdag weer open – zij het ‘op een laag pitje’. Dat heeft initiatiefneemster Ricky Dinkelberg zaterdag via social media bekendgemaakt. Het gesprek dat ze vrijdag met woningcorporatie Stadlander voerde heeft goed uitgepakt, zo laat ze weten. Nog geen week geleden besloot Dinkelberg De Keet te sluiten na onenigheid over het beheer. Dat besluit leidde tot spontane acties, waaronder een petitie om het centrum open te houden.

Ook gemeenteraadsledenvan onder meer BSD en Lijst Linssen zijn in actie gekomen na de plotselinge sluiting van het gebouw bij het Amaliapark. Dat heeft vruchten afgeworpen: “Na een goed gesprek te hebben gehad met Stadlander, heb ik met mijn vrijwilligers besloten om volgende week vrijdag De Keet op een laag pitje te openen”, schrijft ze op haar Facebookpagina. “Dit in afwachting of ook de gemeente verantwoordelijkheid neemt.” Tegenover Omroep ZuidWest liet raadslid Louis van der Kallen (BSD) maandag weten dat hij zich inzet om de benodigde subsidie, van drie- tot vierduizend euro per jaar, rond te krijgen.

Steunbetuigingen

Dinkelberg spreekt haar dank uit over de vele steunbetuigingen die zij en het vrijwilligersteam de afgelopen week hebben ontvangen. “Ik wil iedereen die ons gesteund heeft uit grond van mijn hart danken”, schrijft ze. “U heeft wel laten zien dat het Amaliapark het stekje is voor onze kids.” De sluiting van De Keet is daarmee maar van korte duur geweest en er is weer zicht op een toekomst, maar – zo stelt Dinkelberg – ze vindt het jammer dat ze daarvoor eerst de spreekwoordelijke bom moest laten ontpoffen. De Keet is eigendom van Stadlander; de onderliggende grond en het omliggende Amaliapark zijn van de gemeente Bergen op Zoom.