Huijbergen

De Kloek wil de huiskamer van Huijbergen worden

Foto: ©GoogleMaps

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Multifunctioneel centrum De Kloek in Huijbergen wil veranderen in ‘de huiskamer van Huijbergen’. Het is een plan van het dorpsplatform, de dorpscoöperatie Huijbergen en de beheerder van De Kloek.

De initiatiefnemers willen eenzaamheid tegengaan en er voor zorgen dat buurtbewoners De Kloek weten te vinden voor een praatje. De huiskamer van Huijbergen moet een gezellige ontmoetingsplek worden met – uiteraard – een sterk thuisgevoel.

Verbouwing nodig

Om De Kloek om te toveren tot de huiskamer van Huijbergen moet het gebouw worden verbouwd. De kozijnen in de voorgevel worden aangepast en het terras moet makkelijker bereikbaar worden. Burgemeester en wethouders van de gemeente Woensdrecht hebben het plan al goedgekeurd. Ook de welstandscommissie Woensdrecht is akkoord gegaan.

Kosten: 50.000 euro

Burgemeester en wethouders vragen nu of de gemeenteraad hiervoor geld wil halen uit de iDOP-pot, de pot Integraal Dorpsontwikkelingsplan. De verbouwing van De Kloek kost volgens de gemeente ruim 50.000 euro. De gemeenteraad zou dat kunnen laten betalen uit het geld dat is overgebleven van het iDOP. Elk dorp had een eigen budget en in Huijbergen zijn daar al projecten mee betaald. Zoals de aanpassing van de rotonde in de Boomstraat en het onderhoud aan molen Johanna.

Restant iDOP-geld gebruiken

Het iDOP is officieel al afgerond, maar volgens wethouder Jeffrey van Agtmaal is het geld nog steeds te gebruiken. “Met de dorpsplatforms is afgesproken dat er tot 1 juni 2020 nog projecten die in lijn zijn met het iDOP en passend binnen de leefbaarheidsagenda van het dorpsplatform, uitgevoerd kunnen worden met het budget dat nog over is. Het uitgeven van iDOP-gelden zal wel altijd in overleg met het college van burgemeester en wethouders gaan.” Het is aan de gemeenteraadsleden of ze het geld willen besteden aan de verbouwing van De Kloek.