Bergen op Zoom

De Koningsspelen op Basisschool De Borghoek

Redactie Redactie

De Borghoek uit Bergen op Zoom is één van de 5400 basisscholen in Nederland die deelnemen aan de Koningsspelen. Na het gezamenlijk ontbijt werd de dag officieel geopend door de Fitfabriek. Zij leidden de warming-up, zodat de leerlingen daarna fit konden beginnen aan hun activiteiten.

De Koningsspelen worden sinds 2013 georganiseerd en is het leven geroepen op initiatief van Richard Krajicek ter ere van de inhuldiging van Koning Willem-Alexander. Vandaag de dag zijn er ongeveer 5400 die jaarlijks meedoen aan deze activiteitendag. Ieder basisschool organiseert een gezamenlijk ontbijt met daaropvolgend sportactiviteiten.

Sjors de Kikker opende samen met zijn vrienden van de Fitfabriek de Koningsspelen op De Borghoek. Na de warming-up was het nog tijd om de de bedragen van de sponsorloop bekend te maken. Er werden drie cheques van €1.500,- uitgereikt dus er was maar liefst €4.500,- opgehaald. De leerlingen hebben eerder deze maand namelijk een sponsorloop voor verschillende goede doelen gehouden. Daarna waren er de hele dag sportactiviteiten. Nadat alle kinderen flink gezweten hebben is het dan eindelijk tijd voor de meivakantie.