Roosendaal

De Kring zet grote stap naar schoon theater

Redactie Redactie

Theater de Kring in Roosendaal heeft in samenwerking met negentien andere theaters in Zuid-Nederland het Convenant GreenStages2020 ondertekend. De twintig theaters gaan voor een periode van drie jaar met elkaar samenwerken op gebied van duurzaamheid.

 

 

Het convenant werd na een inhoudelijk programma getekend door de deelnemers, waaronder theater de Kring, sponsoren en maatschappelijke partners. In het convenant zijn vijf thema’s opgenomen waar het theater aan moet voldoen. In de komende drie jaar wil men aan de volgende dingen gaan werken. Het theater moet plastic vrij en gasloos worden. Het podium moet een voorbeeld worden van verduurzaming. Daarnaast moeten zoveel mogelijk producten worden hergebruikt en moet de duurzame uitstraling worden onderstreept.

Nulmeting

Tijdens het project voor en door culturele instellingen kan men van elkaar leren. Belangrijk hierin is de nulmeting bij de start van de deelname. Deze meting laat snel zien waar de kansen liggen voor individuen en op basis van de meting wordt een actieplan opgesteld waarmee het theater aan de slag kan. Daarna kan er worden gewerkt aan de ambitie om de duurzaamheid te verbeteren.